İsrailli milletvekilinden Mescid-i Aksa için skandal fikirler

İsrailli aşırı sağcı milletvekili Yitzhak Pindrus, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın olduğu alana "Üçüncü Mabed'in inşa edilmesini umduklarını" söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 13:18 GÜNCELLEME 18.04.2024 13:24 DÜNYA
İsrailli milletvekilinden Mescid-i Aksa için skandal fikirler
İsrailli milletvekilinden Mescid-i Aksa için skandal fikirler

Yahudi Gücü Partisi milletvekili Pindrus, İsrail Meclis televizyonunda 22-30 Nisan arasında kutlanacak Hamursuz Bayramı (Passover) hakkında değerlendirmelerde bulundu.

MESCİD-İ AKSA EMELLERİ

Yahudilere Hamursuz Bayramı'nı işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Eski Şehir bölgesinde kutlama çağrısı yapan Pindrus, Mescid-i Aksa'ya yönelik emellerini de dile getirdi.

Ramazan ayında Harem-i Şerif'te Filistinlilerin düzenlediği gösterilere atıfta bulunarak, "İranlıların büyük oranda Mescid-i Aksa'yı ele geçirdiği" iddiasını ortaya atan Pindrus, "Günün sonunda Üçüncü Mabed'in oraya (Mescid-i Aksa'nın bulunduğu alan) inşa edileceğini ve Hamursuz Bayramı'ndaki kurbanlarımızdan orada yemeyi umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMANLARIN İLK KIBLESİ MESCİD-İ AKSA

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler ise içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

Fanatik Yahudiler, Mescid-i Aksa'yı yıkarak buraya "Üçüncü Mabed"i inşa etmek istediklerine ilişkin emellerini dillendiriyor.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Alim 1 hafta önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLMAYAN herkesin işi zor. Çok zor, çok çok zor. Cennet cehennem gerçekten var....
    Cevapla
  • PROVOKASYON 1 hafta önce Şikayet Et
    Sapkın Kehanetçiler ağızlarından baklayı çıkardı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR