Steinmeier, Türkiye'ye 60 kiloluk döneriyle gelecek

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, 22-24 Nisan tarihlerinde Türkiye'ye ziyarette bulunacak. Steinmeier, Türkiye'de vereceği davet kapsamında 60 kiloluk döner ile beraber Türkiye'ye gelecek.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 14:18 GÜNCELLEME 18.04.2024 14:27 DÜNYA
Steinmeier, Türkiye'ye 60 kiloluk döneriyle gelecek
Steinmeier, Türkiye'ye 60 kiloluk döneriyle gelecek

Almanya'nın başkenti Berlin'de döner dükkanı işleten ve Türkiye'ye gelecek heyette bulunan Arif Keleş, 22 Nisan akşamı İstanbul'da Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in vereceği davette döner ikramında bulunacağını söyledi.

"GEZİDE BENİM DE BULUNMAMI İSTEDİLER"

Keleş, Steinmeier'in heyetine davet edilmekten mutlu olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığı makamından böyle bir davet gelmesi elbette gurur verici. Üç günlük gezide benim de bulunmamı istediler, çok mutlu oldum." dedi.

Yaklaşık 40 yıldır Berlin'de döner dükkanları bulunduğunu ifade eden Keleş, "Dedemden bu yana üçüncü kuşak olarak Berlin'de döner dükkanımız var. İstanbul'a dönerimizin yanında soslarımızı da kendimiz götürüyoruz." diye konuştu.

Türkiye'ye geliyor: Erdoğan, İmamoğlu ve Özel'le görüşecekTürkiye'ye geliyor: Erdoğan, İmamoğlu ve Özel'le görüşecek

STEINMEIER İLE DÖNER KESECEK

Cumhurbaşkanı Steinmeier ile döner kesmeyi planladıklarını aktaran Keleş, "Edindiğim bilgiye göre Sayın Cumhurbaşkanı Steinmeier kendisi de biraz servis yapmak istiyor." ifadesini kullandı.

Dükkanlarına Alman milli takımı futbolcularının da geldiğini belirten Keleş, "Antonio Rüdiger altyapıda futbol oynarken bizim dükkandan döner alırdı. Sonra milli takım oyuncularıyla döner yemek istemişler ve onları buraya getirdi. Daha sonraları Real Madrid takımı geldiğinde buraya, otelde onlara döner ikramında bulunduk." dedi.

Almanya'da döner sektörünün 7 milyar euro'luk cirosu bulunduğuna dikkati çeken Keleş, ülkede son zamanlarda dönere zam gelmesinin ardından konunun Başbakan Olaf Scholz'a kadar ulaştığını, sosyal medyadan fiyatın düşürülmesi için Scholz'dan yardım dahi istendiğini vurguladı. Keleş, dönerin Almanya'da hazır yemek sektöründe birinci sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Yusuf 1 hafta önce Şikayet Et
    Kaç zamandır şu dönerin patentini alın diyoruz yarın Yunanlılar gibi çalıp döner Alman diyecekler. Allah aşkına bu ülkenin değerlerini çaldırmayın ya. Elin Alman’ı Türkiye’ye döner getirecek duruma geldiyse yazıklar olsun derler sadece. Bize bize ait olanı mı getirecek ? Skandal ötesi rezalet bu.
    Cevapla
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Yasaklayacaksın işte kardeşim. Patent falan ne gerekiyorsa yapacaksın ki dünyanın her yerinde Türk döneri diye geçsin. Elin Amerikalısı bile Hamburger zinciri kurmuş kimseye kaptırmıyor.
    Cevapla
  • karabahtim 1 hafta önce Şikayet Et
    Zaten şimdiden diyorlar bizim diye. Hatta Döeri Japonyaya Alman Menüsü olarak ihracatini bile gerçekleştirdiler. Siz ayakta uyuyun. Adamlar Istiklal Marşimizi bile patentleyip, TC hükümetine dava actilar bundan 10 yil evvel.
    Cevapla
  • Morelli 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu zionist seytanlara ulkeye sokmayin donerle bizimi aldatacagina saniyor bu zionist seytanlar ucagina havada vurun gebertin hepsini gazzedeki soykirima nasil desteklediklerini yasasinlar
    Cevapla
  • islam 1 hafta önce Şikayet Et
    imamoğlu ve özel ne alaka
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 hafta önce Şikayet Et
    Niye Almanya fiyatlar yükselmiş ! Enflasyon hala bizimle kıyaslanırsa yok denecek seviyede bunu yurt dışı hayranları bir araştırsın!
    Cevapla
  • HüseyinSafi 1 hafta önce Şikayet Et
    yalnız Türkiye'de lezzet artırıcı katkı ve çin tuzu yasak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR