Gazze soykırımı dengeleri değiştirdi! Fransa'dan işgalci İsrail'e tehdit

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christophe Lemoine, İsrail'in uluslararası insancıl hukuka uyması gerektiğini ve ülkesinin İsrail'in Gazze Şeridi'ne insani yardımın ulaşmasının önündeki tüm engelleri kaldırmasını istediğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 18:53 GÜNCELLEME 18.04.2024 19:03 DÜNYA
Gazze soykırımı dengeleri değiştirdi! Fransa'dan işgalci İsrail'e tehdit
Gazze soykırımı dengeleri değiştirdi! Fransa'dan işgalci İsrail'e tehdit

Lemoine, Dışişleri Bakanlığının haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Fransa'nın İsrail'den Gazze Şeridi'ne insani yardımın ulaşmasının önündeki tüm engelleri kaldırmasını istediğini aktaran Lemoine, Tel Aviv hükümetinden söz konusu yardımların bölgede dağıtılmasını sağlaması çağrısında bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christophe Lemoine

GAZZE'DEKİ FİLİSTİNLİLER KITLIKLA KARŞI KARŞIYA

Lemoine, İsrail'den bölgedeki sivillerin ve insani yardım çalışanlarının güvenliğini sağlamasını isteyerek, "Gazzeli Filistinliler artık son derece ciddi düzeyde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya." dedi.

Gazze'ye yardım için günlük ortalama 185 tırın bölgeye girdiğini aktaran Lemoine, bölgeye günlük en az 500 insani yardım tırının ulaşması gerektiğini vurguladı.

SİYONİST İSRAİL'E UCM TEHDİDİ

Lemoine, İsrail'in 5 Nisan'da Gazze'ye yönelik insani yardımın artırılmasına ilişkin açıklamalarını hemen yerine getirmesi gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"İsrail, uluslararası insancıl hukuka uymalı. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan, 'Cenevre Sözleşmeleri kapsamında yardım dağıtımını engellemenin UCM'nin yetki alanına giren bir suç teşkil edebileceğini' hatırlattı."

FRANSA, VAGADUGU'DAKİ DİPLOMATLARI HAKKINDAKİ İDDİALARI REDDETTİ

Fransız Sözcü, ülkesinin Vagadugu Büyükelçiliğinde görevli 3 diplomatın Burkina Faso makamlarınca sınır dışı edilme kararının esefle karşıladığını kaydederek, "Burkina Faso makamlarının bu personel hakkındaki asılsız suçlamalarını reddediyoruz" diye konuştu.

Lemoine, söz konusu 3 Fransız diplomatın bu ülkede, Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesine uygun çalışma yürüttüğünü savunarak, "Burkina Faso makamlarının kararı hiçbir meşru temele dayanmıyor. Bunu sadece kınayabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü Lemoine, ülkesinin, Rusya'nın Ukrayna'nın Çernihiv kentine yönelik saldırısını sert şekilde kınadığını belirtti.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Vagadugu Büyükelçiliğinde görevli 3 diplomatının, "yıkıcı faaliyette bulundukları" gerekçesiyle Burkina Faso makamlarınca istenmeyen kişi ilan edildiğini ve 48 saat içinde ülkeyi terk etmelerinin istendiğini duyurmuştu.

KAYNAK : AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Burak 1 hafta önce Şikayet Et
    Hee demokrasi insan haklari degilmi
    Cevapla
  • necmettin 1 hafta önce Şikayet Et
    boş şeyler yemezler
    Cevapla
  • Maraşlı 1 hafta önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • memo can 1 hafta önce Şikayet Et
    itrail ancak gücten anlar yani onlarla savasip o mübarek topraklari ellerinden alacaksin. baska cagre yok.yok kinama.yok bosuna laf söylemek..dünya tek sey güc konusur!
    Cevapla
  • Vatansever 1 hafta önce Şikayet Et
    Sanki fransayı itrailliler kontrol etmiyormu. Ta kendileri orada. Üç koldan biri Fransa. Para babaları sayılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR