İran'a saldırı İsrailli Bakanları tatmin etmedi

13 Nisan'da İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği saldırının ardından bugün İsrail'in İran'a misillemesi, İsrailli Bakanlar Ben-Gvir ve Tally Gotliv tarafından yeterli görülmedi. Ben-Gvir, sosyal medya hesabından "Zayıf!" paylaşımında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2024 10:07 GÜNCELLEME 19.04.2024 10:40 DÜNYA
İran'a saldırı İsrailli Bakanları tatmin etmedi
İran'a saldırı İsrailli Bakanları tatmin etmedi

1 Nisan'da İsrail'in İran'ın Şam Konsolosluğu'na saldırması ve 7 komutanın öldürülmesinin ardından gerginleşen İsrail-İran ilişkileri, 13 Nisan'da İran'ın İsrail'e drone ve füze saldırısıyla iki tarafın birbirini doğrudan hedef aldığı bir sürece evrildi.

13 Nisan'ın ardından dünya kamuoyu İsrail'in ne zaman ve nasıl İran'a yanıt vereceğini tartışırken, cevap bugün İran'ın nükleer kapasitesinin yoğun olduğu İsfahan kentine saldırıyla geldi.

Ancak bu cevap, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı olan aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir'i tatmin etmedi. Ben-Gvir, Twitter hesabından tek kelimeyle, "Zayıf!" paylaşımında bulundu.

İsrail'in şahin kanadını temsil eden Ben-Gvir, 13 Nisan'ın ardından İran'a sert ve geniş ölçekli bir saldırı düzenlenmesi gerektiğini savunuyordu. Ben-Gvir, İran saldırısının ardından İsrail'in hava savunma sistemlerini överek, İran'a karşı ezici saldırı düzenlenmesi gerektiğini savunmuştu.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'dan milletvekili Tally Gotliv de söz saldırıyı ima ederek sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. İsrail Meclisinde Güvenlik ve Dışişleri Komitesi üyesi olan milletvekili Gotliv, "Günaydın sevgili İsrail halkı, gururla başınızı dik tutacağınız bir sabah. İsrail güçlü bir devlettir, caydırıcılığın yeniden tesis edilmesini umuyorum." ifadesini kullandı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Vuramadı. Daha ihalar gitmeden düşürdüler. Sadece itrail e destek arttı sayesinde....
    Cevapla
  • cahit 1 hafta önce Şikayet Et
    Bölge ülkeleri İran ın yanında durmalı özellikle Türkiye
    Cevapla
  • Hko 1 hafta önce Şikayet Et
    Tarihte hiç bir ülkeye savaş açmamış iran hep savunma yapmış.şimdi İsrail'i vurdu destekleyeceğinize ileri geri konuşuyorsunuz.kendinize bir bakın sonra İranı eleştirin.insaf siz İsrail dostusunuz bunu anladık
    Cevapla
  • Adla 1 hafta önce Şikayet Et
    Zaten Ìranla kankalar laf ola
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İranın israilden farkımı var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR