Hizbullah, İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı düzenlediğini duyurdu

Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e ait sınır üzerinde yer alan askeri mevzilerine yönelik 4 farklı saldırının gerçekleştirildiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2024 21:18 GÜNCELLEME 19.04.2024 21:31 DÜNYA
Hizbullah, İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı düzenlediğini duyurdu
Hizbullah, İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı düzenlediğini duyurdu

İran destekli Lübnan'daki Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'a ait ancak İsrail işgali altında yer alan Şebaa Çiftliklerindeki İsrail'in radar mevzisinde bulunan istihbarat toplama teçhizatlarının uygun silahlarla vurulduğu ve cihazların tamamen hasar gördüğü ifade edildi.

Aynı şekilde Bayda el Blida askeri mevzisindeki istihbarat toplama teçhizatlarının ağır topçu atışları, Ruveysat el Alem'de İsrail askerlerinin toplandığı binanın da güdümlü füzeyle hedef alındığı kaydedildi.

Hizbullah yaptığı bir başka açıklamada ise İsrail ile yaşanan çatışmalarda Muhammed Hasan Seyid ve Hüseyin Ali Hazimi adındaki 2 mensubunun daha öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu ile 8 Ekim 2023'ten beri sınır hattı üzerinde yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 280'ye yükseldi.

İSRAİL'DEN HAVA SALDIRISI AÇIKLAMASI 

Hizbullah'ın gün içerisinde farklı aralıklarla gerçekleştirdiği saldırılara karşılık olarak İsrail ordusu ise Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelere savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenlediklerini duyurdu.

İsrail ordusunun açıklamasında Lübnan'dan Yiftah yerleşim birimine yönelik bazı saldırıların gerçekleştirildiği, saldırıda can kaybı ve maddi hasarın yaşanmadığı belirtildi.

Ayrıca açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Hizbullah'ın Mansuri ve Aytarun beldelerinde yer alan hedeflerini vurduğu kaydedildi.

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 3
  • antep2701 1 hafta önce Şikayet Et
    yalan dolan,fitne talan
    Cevapla
  • Faruk esen 1 hafta önce Şikayet Et
    hepiniz yalancısınız
    Cevapla
  • Behlüldane 1 hafta önce Şikayet Et
    Amarikan zalimin Go home yanke köpeklerinide al ortadoğudan def ol
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR