Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz

Irak Başbakanı Sudani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yıl sonra Irak'a yapacağı ziyaretin gelir geçer türden bir ziyaret olmayacağını belirterek, "Irak topraklarının Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 19.04.2024 23:26 GÜNCELLEME 20.04.2024 11:46 DÜNYA
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz

Son dakika Recep Tayyip Erdoğan haberleri: ABD'de temaslarını sürdüren Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudan Sudani, yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a 12 yıl sonra gerçekleştireceği ziyarete değindi. Türkiye'ye terörle mücadelede destek sinyali veren Sudani, Erdoğan'ın ziyaretinin gelir geçer türden olmayacağını söyledi.

Irak Başbakanı Sudani ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

'ERDOĞAN'IN ZİYARETİ GELİR GEÇER TÜRDEN BİR ZİYARET OLMAYACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak'ı 22 Nisan'da ziyaret edeceğini kaydeden Sudani, "Türkiye Başkanı'nın Irak ziyareti gelir geçer türden bir ziyaret olmayacak. İki ülke arasında ilk defa meseleleri ertelemek yerine bunlara ilişkin çözüm iradesi mevcut." dedi.

IRAK'TAN TÜRKİYE'YE NET MESAJ

Irak topraklarının Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Sudani, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile su meselesine karşı da çözümü değerlendireceklerini vurguladı.

Irak Başbakanı Sudani'nin, 13 Nisan tarihinde temaslarda bulunmak üzere gittiği ABD'deki temasları sürüyor.

Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 yılın ardından ilk kez Irak'a ziyarette bulunacağını duyurmuştu. Başkan Erdoğan'ın temaslarında, yaz aylarında düzenlenmesi beklenen operasyon tüm ayrıntılarıyla ele alınacak.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 67 TÜMÜ
  • Turco 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten artık, tipi 'devlet'e benzeyen Irak hükümeti, bu işe dahil olmazsa, Türkiye girip işgal edecek Irak'ı. Ve hakkıdır da. Hiçbir büyük devlet bizim kadar beklemezdi.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak Başbakanının bir süredir Amerika da olması ÇOOOKK ŞÜPHE UYANDIRIYOR.. Amerikanın Irak Valisi mi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle