ABD'den İsrail'e beklenmedik yaptırım! Tarihte bir ilk olacak, Netanyahu'dan açıklama...

ABD'nin, işgal altındaki Batı Şeria'da insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail ordusundan bir tabura yaptırım uygulamasının beklendiği öne sürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2024 06:57 GÜNCELLEME 21.04.2024 09:17 DÜNYA
ABD'den İsrail'e beklenmedik yaptırım! Tarihte bir ilk olacak, Netanyahu'dan açıklama...
ABD'den İsrail'e beklenmedik yaptırım! Tarihte bir ilk olacak, Netanyahu'dan açıklama...

İsrail'in Walla haber sitesi, ABD'nin İsrail ordusunun Batı Şeria'daki "Netzah Yehuda" isimli tabura yaptırım uygulamayı planladığını iddia etti.

Bu yaptırımla "Netzah Yehuda" taburu ve üyelerinin herhangi bir ABD askeri yardımı ve eğitimi almasının yasaklanacağı aktarıldı.

Yaptırım kararını ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın "gelecek günlerde" açıklamasının beklendiği ileri sürüldü.

Adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, bu adımın atılması halinde ABD'nin İsrail ordusunda bir tabura ilk kez yaptırım uygulamış olacağına işaret edildi.

NETANYAHU, İSRAİL ORDUSUNA YAPTIRIM GETİRİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ SAVUNDU

Walla haber sitesinin haberinin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, İsrail ordusuna yaptırım getirilmemesi gerektiğini savundu.

ABD yönetiminin İsrail'de bazı fanatik yasa dışı Yahudi yerleşimcilere getirdiği yaptırımlara işaret eden Netanyahu, Amerikan yetkilileriyle görüşmelerinde buna karşı çalıştığını belirtti.

Netanyahu, "Askerlerimizin terör canavarına karşı savaş yürüttüğü bir dönemde İsrail ordusuna yaptırım getirmek, saçmalık ve ahlaki bir çöküntüdür. Başında olduğum hükümet buna karşı tüm araçlarıyla harekete geçecektir." ifadesini kullandı.

NETZAH YEHUDA BİRLİĞİ

Ultra-Ortodoks Yahudiler için oluşturulan Netzah Yehuda taburun üyelerinin tamamı erkeklerden oluşuyor.

Netzah Yehuda, Filistin karşıtı aşırı sağcı Yahudi yerleşimcilerden oluşan ve "Tepe gençliği" adıyla bilinen fanatik gençlerin katıldığı tabur olarak dikkati çekiyor.

İsrail ordusuna bağlı bu tabur, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı çok sayıda şiddet, hak ihlali ve orantısız güç kullanılan olaya karışmakla suçlanıyor.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, bu tabur Filistinli sivillere karşı uyguladığı çok sayıda şiddet olayları nedeniyle Ocak 2023'te Batı Şeria'dan işgal altındaki Golan Tepeleri'ne taşınmıştı.

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 95 TÜMÜ
  • Mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah Teala hepinizin belasını tez zamanda versin inşallah,sizin mallarınızı bile bile alanları da ıslah etsin inşallah
    Cevapla
  • Ali 1 hafta önce Şikayet Et
    İnşallah Rabbım kalplerinizi karıştırırda birbirinize düşürür.
    Cevapla
  • Selahattin Çakmak 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail neyse ABD ve yandaşları da odur İsrail'e yaptirimmis Gazze ye yardimmis hepsi katliamda zaman kazanmak ve insanların derin uykudan uyanması için dir artık sözün bittiği yerdeyiz Allah İslam ümmetini gafletten uyandırsın inşaallah bu zalimleri kahhar ismi ile kahru perişan eylesin inşaallah amin amin amin
    Cevapla
  • Ali KAN 1 hafta önce Şikayet Et
    Silah vermeyi bırakmadıkca yapılan insanlık dışı katliama ortaktır.
    Cevapla
  • Asi 1 hafta önce Şikayet Et
    Danışıklıdövüş yapıyorlar akıllarınca şiirin goruncekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR