ABD'den Irak saldırısına dair açıklama

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Irak’ta herhangi bir saldırı düzenlemediklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2024 10:38 GÜNCELLEME 22.04.2024 10:44 DÜNYA
ABD'den Irak saldırısına dair açıklama
ABD'den Irak saldırısına dair açıklama

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Irak’ta İran yanlısı grupların bulunduğu askeri üsse saldırı düzenlendiğine ilişkin haberlere yanıt verdi.

CENTCOM, “Amerika Birleşik Devletleri Irak'ta hava saldırısı düzenlememiştir” dedi.

 

Çeviri: Bugün ABD'nin Irak'ta hava saldırısı düzenlediğini iddia eden raporların farkındayız. O raporlar doğru değil. ABD bugün Irak'a hava saldırısı düzenlemedi.

 

İDDİALARA YANIT GECİKMEDİ

ABD ve dünya medyasında yer alan haberlerde, Irak’ta İran yanlısı olduğu belirtilen grupların bulunduğu askeri üsse saldırı düzenlendiği, saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Saldırının ABD tarafından düzenlediği iddialarına CENTCOM’dan yanıt geldi. CENTCOM, açıklamasında, “ABD'nin Irak'ta hava saldırıları düzenlediğini iddia eden haberlerin farkındayız. Bu haberler doğru değildir. Amerika Birleşik Devletleri Irak'ta hava saldırısı düzenlememiştir” dedi.

KAYNAK : DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • gercekkk 1 hafta önce Şikayet Et
    madem tespit edilemiyor bizde bulut ustu akincilarla israili bombalayalim
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    insan İran yanlılarına saldırırmı iranda katil amerikanın gizli ortağı
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Tiyatrocu bunlar..
    Cevapla
  • Feraset 1 hafta önce Şikayet Et
    ALLAHIN(c.c) Nurunu söndürümeyeceksiniz. Osmanlidan daha güclü bir Millet gelecek Türkiye/Türkistan gelecek. Sancılar elbette olacak. Güneş Türk Milletler üzerine doğacak. Bunca Zülüm bunca Ahî Semayi titretiyor...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR