Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in, Türkiye ziyaretinde döner kesmesi, Alman basınında eleştiri konusu oldu. Steinmeier'in Türkiye imajının klişe olduğu ifade edilerek, "Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı." denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 08:50 GÜNCELLEME 24.04.2024 09:28 DÜNYA
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 3 günlük bir program kapsamında Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunuyor. İlk gün Sirkeci Garı'na giden ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla bir araya gelen Steinmeier, dün de Gaziantep'e giderek depremzedelerle görüştü.

Türkiye'deki programının son gününde, yani bugün, önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonra CHP lideri Özgür Özel'e görüşecek. Ardından da Almanya'ya geri dönecek.

Steinmeier'a; Vali Davut Gül, İBB Başkanı İmamoğlu ve Tarihçi İlber Ortaylı eşlik etti.

Steinmeier'in Türkiye ziyareti, özellikle de döner kestiği görüntü, Alman basınında oldukça fazla yer aldı.

Alman Cumhurbaşkanı, gezinin ilk gününde Almanya'dan yanında getirdiği döneri keserek, İstanbul'daki konsoloslukta ikram etmişti.

"ERDOĞAN'IN BİZİ CİDDİYE ALMAMASINA ŞAŞMAMALI"

Bu görüntüyü eleştiren Bild gazetesinin haberinde, "Ülkemizin inşasında Türklerin çok yardımcı olduğunu ve toplumumuzun kalbinde yer aldığını söyledi. Bu çok dokunaklıydı ama döner her şeyi gölgede bıraktı. Rusya ve İran politikamızdan haklı olarak çok şikayetçiyiz ama Türkiye'ye yönelik politikamız da benzer düzeyde. Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı." denildi.

Steinmeier ve İmamoğlu, konsoloslukta verilen yemekte döner kesti.

"CUMHURBAŞKANI'NIN AKLINA GELEN İLK ŞEY, DÖNER"

Haberde görüşlerine yer verilen Profesör Carlo Masala ise, "Türkler 1962'den beri Almanya'da. Şu an üçüncü kuşaktalar. Gazeteci, doktor, iş insanı, profesör, sanatçı, siyasetçi yetiştirdiler; Kovid-19 aşısını dahi icat ettiler. Ama Cumhurbaşkanı'nın aklına ilk gelen şey, döner." dedi.

Steinmeier, Türkiye programının ikinci gününde depremzelerle Gaziantep'te bir araya geldi.

"İTALYA'YA GİTSE PİZZA GÖTÜRMEZDİ"

Bild'in haberinde eleştiriler devam etti. "Steinmeier'in döneri Almanya'dan Türkiye'ye götürmesi, Türkiye imajının ne kadar klişe ve eski olduğunu gösteriyor. Eğer İtalya'yı ziyaret edecek olsaydı yanında pizza götürmezdi." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 156 TÜMÜ
  • Das 1 hafta önce Şikayet Et
    Almanyada helal kesim et yok yasak cünkü almanyadan gelen döner etti haram et yiyin beyler bilmiyorduk demeyin simdi gayet iyi biliyonuz domuz getirse domuzuda yersiniz ucuz isciler sayin steinmeier iyi adam ama almanya türkiye düsmani ülke mecburmusun alman arabasi kullanmaya ucuz isciler gereksiz pahali arabaya düsman arabasina binmese olmaz
    Cevapla
  • Nihat Gümüş 1 hafta önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız gerekeni yapmış. Herşeye rağmen onunda ümidi devam ediyor. "Yatırımı yaptık, şimdi hasat zamanı DÖNER belki de!" demiştir...
    Cevapla
  • MisafirR 1 hafta önce Şikayet Et
    Almanlara da haddini bildirdiğimiz şu günleri gösteren rabbimize hamd olsun.Nerden nereyee...
    Cevapla
  • Zeki 1 hafta önce Şikayet Et
    Adam Domuz eti getirmiş haberiniz yok. Görür görmez anlar almanyada döner satan herkes.
    Cevapla
  • Mgl 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu adam boşuna gekmedi Türkiye'ye?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR