Reisi: İsrail'i yok ederiz

Orta Doğu'da tansiyon giderek yükselirken İran lideri Reisi, büyük çaplı bir saldırı düzenlemesi halinde İsrail'i yok etmekle tehdit etti.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 12:41 GÜNCELLEME 24.04.2024 12:41 DÜNYA
Reisi: İsrail'i yok ederiz
Reisi: İsrail'i yok ederiz

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'in İran topraklarına büyük çaplı bir saldırı düzenlemesi halinde iki ülke arasındaki dinamiklerin kökten değişeceğini ve "Siyonist rejimden" geriye hiçbir şey kalmayacağını söyledi.

Reisi, "İran İslam Cumhuriyeti, Filistin direnişini onurlu bir şekilde desteklemeye devam edecek." dedi.

ARTAN İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

1 Nisan'da, İsrail'in İran'ın Şam'daki büyükelçilik binasındaki bir binayı vurması ve İran Devrim Muhafızları komutanlarının ölmesi sonrası artan gerilim, 13 Nisan'da İran'ın İsrail'e İHA ve füze saldırısıyla iki tarafın birbirini doğrudan hedef aldığı bir sürece evrildi. 13 Nisan'ın ardından uluslararası kamuoyu İsrail'in ne zaman ve nasıl İran'a yanıt vereceğini tartışırken, 19 Nisan sabahı İran'ın nükleer kapasitesinin yoğun olduğu İsfahan kentine saldırıyla geldi. İsrail'in saldırısı İran'da herhangi bir hasara yol açmazken, Tel Aviv'in saldırının dozunu düşük tutarak meseleyi kapatmak istediği kaydedildi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Yüksekova 1 hafta önce Şikayet Et
    İran/Fars tırışkasına bak sen. Yeni bir sinsi oyun için sahneyi hazırlıyor. Bunlardan her türlü melanet beklenir.
    Cevapla
  • Ali Haydar 1 hafta önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz, o misal. Anca birbirleriyle dalaşırlar, didişirler. Bağımlı ilişkileri vardır. Bunların elleri kanlıdır. Siyasetleri sinsi ve takiyyelidir. Bunlar varken düşman aramaya gerek yoktur. İran ve ortağı İsrail parçalanmadıkça, bölgeye huzur gelmez.
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 1 hafta önce Şikayet Et
    Mezhepsizliğei bırakalım da ümmetçiliğe sarılalım birleşelim bir olalım İranın FETÖSÜ olmadığınızı gösterin sadece şimdiye kadar yaptıklarınız gösteriden ibaretti Ama bundan sonra yapacaklarını gerçekten İsrail ortadan kaldırmak için Müslüman ülkelerle birleşip harekete geçmek olmalı.Masal okumayın.
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahudi yahudiliğini yapacak saldıracak saldırmaya devam edecek. Ümmet ve Müslüman olmanın gereğini Ne zaman yapacağız Daha ne bekliyoruz neden Müslüman ülkeler birleşip de bir Ordu çıkartamıyor her gün insanlar ölüyor çocuklar ölüyor anneler ölüyor bu hepimize yapılıyor hepimize gözdağı . neden korkuyoruz.Hakkı yücelt.ölürsek Şehit kalırsak Gazi oluruz dünyayı zalimden kurtarmış oluruz .
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Amerika katilinin müttefikisin gizlice katil amerikadan izin cıkarmı reisi sen konuş İsrail generallerini öldürsün bol keçeden üfür katil amerikanın ortagı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR