Pentagon'dan Bağdat'a güvenlik çağrısı

Pentagon, Irak'a "Suriye ve Irak'taki ABD güçlerinin güvenliği için önlem alması" çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 12:18 GÜNCELLEME 24.04.2024 12:18 DÜNYA
Pentagon'dan Bağdat'a güvenlik çağrısı
Pentagon'dan Bağdat'a güvenlik çağrısı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Bağdat yönetimini, Suriye ve Irak'taki ABD güçlerinin İran bağlantılı milis grupların saldırılarından korunması için gerekli tedbirleri almaya çağırdı.

Pentagon Sözcüsü General Pat Ryder, milis güçlerinin pazartesi günü Irak ve Suriye'deki ABD güçlerine karşı gerçekleştirdiği "başarısız saldırı girişimlerine" ilişkin açıklama yaptı.

Ryder, bunun, koalisyon güçlerine 4 Şubat'tan itibaren yapılan ilk saldırı girişimi olduğunu belirterek, "Bu saldırılar, koalisyonu ve Iraklı personeli riske atıyor. Irak hükümetini, Irak ve Suriye'deki ABD güçlerinin güvenliğinin sağlamasına yönelik gerekli adımları atmaya çağırıyoruz. Bu saldırılar devam ederse, güçlerimizi savunmakta tereddüt etmeyeceğiz, tıpkı geçmişte yaptığımız gibi." ifadelerini kullandı.

ABD'YE AİT ÜSSE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

ABD'ye ait "Kule 22" adlı üsse 28 Ocak'ta düzenlenen saldırıda 3 Amerikan askeri ölmüş, 40'tan fazla asker de yaralanmıştı.

Saldırıdan İran destekli grupları sorumlu tutan ABD yönetimi, 2 Şubat'tan itibaren Suriye ve Irak'ta 85'ten fazla hedefe hava saldırısı düzenleyerek buna karşılık vermişti.

Pentagon verilerine göre, 18 Ekim 2023'ten bu yana Irak, Suriye ve Ürdün'deki ABD güçlerine yönelik saldırılarda 190 kişi hayatını kaybetti.

 

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Hakan Taşçı 1 hafta önce Şikayet Et
    Senin ne işin var IRAKTA Işgalcı soykırımcı Katil Amerika Birleşik Devletleri Irak'a nükleer silah var diye Saldırdım işgal ettim ama silah ve bomba olmadığını gördün bunun için Irak'tan ve tüm bu Coğrafyadan özür dilemelisin ve savaş suçlususun katlettiklerini parçaladığın IRAK'A tazminat ödemelisin.Sonrada defol git.SÖMÜRGECİ
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR