TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı

ABD Başkanı Joe Biden'ın yasa tasarısını onaylamasının ardından TikTok'un ABD'deki hisselerini devretmesi için 12 aylık süre resmen başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 18:48 GÜNCELLEME 24.04.2024 18:48 DÜNYA
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı

BD’nin dünya genelinde tartışmaların odağı olan sosyal medya uygulaması TikTok ile savaşında yeni gelişme..

ABD Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamayla, Çinli ByteDance şirketinin sahibi TikTok’un ABD’deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanması kabul edilmişti.

BİDEN ONAYLADI

Tasarı bugün ABD Başkanı Joe Biden'a sunuldu. Biden'ın tasarıyı imzalamasıyla yasal süreç resmen başladı.

1 YILA KADAR SÜRESİ VAR

Tasarıya göre, ByteDance’ın TikTok’u elden çıkarması için 6 aydan 1 yıla kadar süresi var.

Türkiye'den TikTok'a yaptırım uyarısı! 'Tekrar Meclis'e çağıracağız'Türkiye'den TikTok'a yaptırım uyarısı! 'Tekrar Meclis'e çağıracağız'

ABD Senatosu, TikTok'un yasaklanmasının önünü açan tasarıyı onayladıABD Senatosu, TikTok'un yasaklanmasının önünü açan tasarıyı onayladı

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 71 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Süre çok uzunmuş. Çinliler başka bir çare bulurlar.
    Cevapla
  • Çin=Gog&Magog 1 hafta önce Şikayet Et
    TikTok kutsal kitaplarda geçen Yecüc ve Mecüc yani Gog and Magog = Çin= PRC meşeili app uygulaması! Her nedense TikTok ateist dinsiz din düşmanı Çinde yasak bir app uygulaması! Çin TikTok kendi app uygulaması TikTok zaralarından korktuğu içinmi çinde yasaklıyor acaba? Kaşgarlı Mahmut haritasında Dîvânu Lugâti't-Türk Çin=Yecüc ve Mecüc Diyarı!
    Cevapla
  • Taktik 1 hafta önce Şikayet Et
    "Çinli ByteDance şirketinin sahibi TikTok’un ABD’deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanması kabul edildi." bu karar bize insan hakları hakkında zırvalayan kibirli içi boş Imerikalı yöneticilerin diktatör olduğunu gösteriyor?
    Cevapla
  • TikTok=Çin yasak! 1 hafta önce Şikayet Et
    TikTok Çin PRC menşeili olduğu halde yasaklar ülkesi Çinde bile yasak! ABD Başkanı sayın Joe Biden Çinde yasak olan TikTok app uygulamasına ABD yasaklamış olacak
    Cevapla
  • Gaziantepli 1 hafta önce Şikayet Et
    Bizdede biran önce yasaklanmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR