Texas Üniversitesindeki İsrail karşıtı protestoda gözaltına alınan kişi sayısı artıyor

ABD'de İsrail karşıtı eylemler ülke genelinde üniversitelere yayılırken Texas Üniversitesinde Filistin destekçisi gösterilerde polisin yaptığı müdahale ağır oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2024 10:11 GÜNCELLEME 25.04.2024 10:13 DÜNYA
Texas Üniversitesindeki İsrail karşıtı protestoda gözaltına alınan kişi sayısı artıyor
Texas Üniversitesindeki İsrail karşıtı protestoda gözaltına alınan kişi sayısı artıyor

Texas Eyaleti Kamu Güvenliği Departmanı, X sosyal platformunda, Texas Üniversitesinde düzenlenen protestoya ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, üniversite kampüsündeki Filistin protestolarında toplam 34 kişinin gözaltına alındığı; üniversite yönetimi ve Texas Valisi Greg Abbott'ın talebi üzerine, gösteriye müdahale edildiği aktarıldı.

Vali Abbott, X'ten yaptığı paylaşımda, kalabalık dağılana kadar protestocuların gözaltına alınmaya devam edileceğini kaydetti.

Abbott, "Bu protestocuların yeri hapishane. Texas'ta antisemitizme müsamaha gösterilmeyecektir, nokta. Texas'taki herhangi bir üniversitede nefret dolu, Yahudi karşıtı protestolara katılan öğrenciler okuldan atılmalıdır." ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze saldırılarını ve Filistinli sivillere yönelik eylemlerini protesto eden 200 kadar öğrenci, dün öğlen saatlerinde Texas Üniversitesi Austin yerleşkesinde toplanmış, polis ilk aşamada, grubu yönlendirdiğini iddia ettiği 17 kişiyi gözaltına almıştı. Bu sırada atlı birliklerin de dahil olduğu güvenlik güçleri ile öğrenciler arasında arbede yaşanmıştı.

ÜNİVERSİTELERDE FİLİSİTİN PROTESTOLARI

Columbia Üniversitesinde Filistin yanlısı öğrenciler, okulun, Filistin işgalini ve Gazze'deki soykırımı destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto amacıyla kampüsün bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı.

Polis, 108 öğrenciyi gözaltına almış, okul yönetimi de eyleme karışan 80 civarında öğrenciye okuldan uzaklaştırma cezası vermişti.

Columbia Üniversitesindeki Filistin yanlısı gösteriler, New York Üniversitesi (NYU), Yale, Massachusetts Teknoloji Ensititüsü (MIT), Tufts Üniversitesi, The New School ve Kuzey Carolina Üniversitesi gibi ABD'nin diğer önde gelen yüksek öğrenim kurumlarına da yayılmıştı.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • SELAM18 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah bu vicdan sahibi insanlara hidayet versin
    Cevapla
  • hkalem 1 hafta önce Şikayet Et
    nerede insan haklari, sôz hakkindan bahsedenler suskunlar hayret
    Cevapla
  • Kızıl Elma 1 hafta önce Şikayet Et
    Siyonistlerin gerçek yüzünü ifşa edince batının fikir özgürlüğü insan hakları falan diye sıktığı naraların hepsi duyulmaz oluyor nedense..
    Cevapla
  • Buda geçer yahu 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrailin finosu terörist sever abd
    Cevapla
  • cahit 1 hafta önce Şikayet Et
    Ünüversiteler özgür fikirlerin beyan edildiği insan haklarının uygulandığı yerlerdir diyen papağanlar neredesiniz
    Cevapla
  • Öğrenci 1 hafta önce Şikayet Et
    Onlar şu an starbucks ile mcdonalds' da ağababalarına destek oluyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR