Arap ülkeleri, Türkiye'nin "Gazze'ye Barış Gücü gönderme" önerisini reddetti

İsrail medyasına konuşan bir Arap diplomat, 7 Ekim'den hemen sonra Türkiye'nin, Arap devletlerine, Gazze ve Batı Şeria'da ortak barış gücü konuşlandırma planı sunduğunu ancak bazı Arap ülkelerinin bu planı reddettiğini iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2024 11:47 GÜNCELLEME 29.04.2024 11:54 DÜNYA
Arap ülkeleri, Türkiye'nin "Gazze'ye Barış Gücü gönderme" önerisini reddetti
Arap ülkeleri, Türkiye'nin "Gazze'ye Barış Gücü gönderme" önerisini reddetti

İsrail merkezli haber sitesi Kan'a konuşan bir Arap diplomat, Türkiye'nin, İsrail'in saldırılarının ilk aylarında Arap ülkelerine bir plan önerdiğini fakat bazı Arap ülkelerinin bu planı reddettiğini söyledi.

"BARIŞ GÜCÜ GÖNDERİLECEKTİ, REDDEDİLDİ"

Türkiye tarafından tasarlanan plana göre; Türkiye ve Arap ülkeleri, Gazze ve Batı Şeria'da bir barış gücü konuşlandıracaktı. Konu hakkında bilgi sahibi olan Arap diplomat, Türkiye'nin tasarladığı planın, aralarında Mısır'ın da bulunduğu bazı Arap ülkeleri tarafından reddedildiğini açıkladı.

"ARAP DEVLETLERİ, TÜRKİYE'YE ŞÜPHEYLE BAKIYOR"

Kan'a konuşan diplomat, Arap devletlerinin Türkiye'nin Filistin sahasında yürüttüğü girişimlere şüpheyle baktıklarını söyledi. Türkiye'nin, "kendini ortaya atarak bir şeyler yapmaya çalıştığını" belirten diplomat; bu iddiasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan başta olmak üzere son günlerde Türkiye'nin Hamas liderleriyle sık sık yaptığı görüşmelere dayandırdı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 128 TÜMÜ
  • Serdar Yılmaz 6 gün önce Şikayet Et
    Türkiye bölgeye barış gücü gönderirse eminim yüzon yıl önceki gibi Araplar İsrail ile birleşerek Türkleri arkadan hançerlerler.
    Cevapla
  • İbrahim Sönmez 6 gün önce Şikayet Et
    Ne kadar acı değil mi Türkiye'nin gizli emelleri olduğunu düşünüp Türkiye'ye şüphe bakan Arap ülkeleri Filistin ve Gazze'de yaşayan din kardeşlerimizin soykırıma uğramasını onların katledilmesini ve bu kutsal toprakların Yahudilerin egemenliğine girmesini hiç mi önemsemiyorlar .
    Cevapla
  • Ahmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye bõlgede Hamas'ı destekliyor. Barış gücü filan hikaye.
    Cevapla
  • JoyCalimero 6 gün önce Şikayet Et
    Barış gücünün amacı oradaki Halkı koruma altına almak. Hamas, israil, arapbirliği vs ne fark eder diplomatik 1 atılım amacı ile 10 arap ülkesi ve türkiye barış gücünü saha sokmuş olsa israil saldırıdan vazgeçer di belkide Barış gücüde amacına ulaşırdı. Ya barış gücünüde vururlar ve böylece kuranda geçen ayetler hasıl olur sonu belli sinsileler birbirini takip eder yada israil dururdu.
    Cevapla
  • Okur 1 hafta önce Şikayet Et
    O Arap diplomat ya mossad yada cia ajanıdır.
    Cevapla
  • İbrahim 6 gün önce Şikayet Et
    Olabilir
    Cevapla
  • Murad das 1 hafta önce Şikayet Et
    Haydaa ne işiin vaa çaayda.derlerya .biz bilmeyiz büyükler bilir ağam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR