Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir

Fransa Cumhurbaşkanı Macron isim vermeden Türkiye'nin MİT Akademisi, Milli Savunma Üniversitesi ve milli savunma sanayi hamlelerini "Avrupa ölebilir" dediği AB için kurtuluş reçetesi olarak sundu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2024 15:10 GÜNCELLEME 25.04.2024 16:02 DÜNYA
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Perşembe günü yaptığı açıklamada, güçlü bir Avrupa inşa etme mücadelesinin kazanılmaktan çok uzak olduğunu ve Avrupa'nın önümüzdeki on yılda küresel rakiplerinin gerisine düşme riskinin bulunduğunu söyledi.

"AVRUPA ÖLEBİLİR"

Macron, Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Avrupa ölebilir ve bu yalnızca bizim seçimlerimize bağlı" diyerek, Avrupa'nın bir dönüm noktasında olduğunu ve hızla yeniden silahlanan küresel rakiplerle rekabet edebilmek için daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi.

"EKONOMİDE GERİ KALMA RİSKİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Macron ayrıca, küresel serbest ticaret kurallarına büyük rakiplerin meydan okuduğu bir ortamda Avrupa'nın ekonomik olarak geride kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu ve büyüme modelini gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. 

KURTULUŞ REÇETESİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron isim vermeden Türkiye'nin MİT Akademisi, Milli Savunma Üniversitesi ve milli savunma sanayi hamlelerini "Avrupa ölebilir" dediği AB için kurtuluş reçetesi olarak sundu.

Macron Rusya'nın Ukrayna'da savaşı kazanmasına izin verilmemesi gerektiğini ve Avrupa'nın siber güvenlik kapasitesinin artırılması gerektiğini, üst düzey askeri personel eğitimi için Avrupa akademisinin kurulması gerektiğini ifade etti.

"Savunma sanayi savunma olmadan olmaz" diyen Macron Avrupalıların Avrupa'dan teçhizat alması tercih etmesi gerektiğini söyledi.

"Avrupa Birliği'ni daha demokratik hale getirme konusunda başarılı olamadık"  itirafında bulunan Macron "Avrupa Birliği dünyadaki paradigma değişikliğini benimsemeli ve buna güç, refah ve insani değerleri ile karşılık vermeli" dedi.

Macron ayrıca "Fransız egemenlik kavramının" yavaş yavaş Avrupa'da kendini kabul ettirdiğini iddia etti.

PROTESTO EDİLDİ

Macron'un Sorbonne Üniversitesi'nde konuşma yaptığı sırada Filistin’e destek gösterisi düzenlendi.


 

 

 

 

KAYNAK : Haber7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Avrupa öleli yıllar oluyor, sadece yıkılması kaldı. Dolayısıyla ayakta yaşayan bir ölü durumunda.
    Cevapla
  • Murat Kahraman 1 hafta önce Şikayet Et
    Bizce mahsuru yok⛔ Haber verin de cenaze törenini izleyelim!
    Cevapla
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Yok olacaksın batı.. Çektirdiğini çekeceksin..
    Cevapla
  • Ali 1 hafta önce Şikayet Et
    Zaten ölmüş...
    Cevapla
  • AB ye Evet (X) 1 hafta önce Şikayet Et
    Bizim 451 Milyon Nufüslü AB Birliği katılmak Çin komunist kulübü=BRiCS 3.21 Milyar Nufüslü katılmaktan daha mantıklı! Çin Truva Atı BRiCS bizi yicek ekmek bırakmaz! Çin Gazze ye insani yardım göndermeyen ülke! AB ülkeleri Gazze ye insani yardım yolladı! Google Resim ile "Countries Providing aid to Gaza" ara incele! Dinsiz Etiksiz komunist Çin muhtaç olanı yicek Ekmek bile vermeyecek!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Dinsiz komunist çin artık kapitalist çin oldu. Dinsizliğide batıya devrettiler.
    Cevapla
  • Serkan 1 hafta önce Şikayet Et
    Aynen çok doğu tespit AB Birliği varken bizim içimizdeki çok bilmişler dinsiz kitapsız Çinin kucağına oturmak için cirit atıyorlar! AB de 2500 Euro başlayan maaşlar varken yüksek AB hayat standardları varken bizim ortalama 200-300 Euro maaş alan Çin komunist sömürü kulübü Brics de ne işimiz var?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR