Şiddetli yağışta hasar alan hapishaneden 118 mahkum kaçtı

Nijerya’da şiddetli yağışlar sonucu hasar alan hapishaneden 118 mahkum kaçtı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2024 16:23 GÜNCELLEME 25.04.2024 16:23 DÜNYA
Şiddetli yağışta hasar alan hapishaneden 118 mahkum kaçtı
Şiddetli yağışta hasar alan hapishaneden 118 mahkum kaçtı

Nijerya’nın başkenti Abuja'nın kuzeybatısında yer alan Suleja’daki hapishanede şiddetli yağışlar nedeniyle hasar meydana gelmesi sonucu mahkumlar firar etti. Hapishane Sözcüsü Adamu Duza yaptığı açıklamada, birkaç saat süren sağanak yağışın, hapishaneyi çevreleyen duvarın ve tesisin bazı kısımlarının yıkılmasına neden olduğunu söyledi.

Hapishaneden 118 mahkumun kaçtığını belirten Duza, kaçan mahkumlardan 10’unun yakalandığını güvenlik güçlerinin operasyonunun devam ettiğini kaydetti.
Kaçan mahkumların kimlikleriyle ilgili bilgi verilmezken, Boko Haram örgütü üyelerinin söz konusu hapishaneye konulduğu biliniyor.

Son yıllarda mahkumların yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı aşırı kalabalık hapishanelerden kaçması Nijerya'da büyük bir güvenlik sorunu haline geldi. 2020'den bu yana 5 binden fazla mahkumun firar ettiği ülkede, 2022’de Abuja’daki bir hapishaneye düzenlenen baskında 440 mahkum kaçmıştı.

KAYNAK : İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR