Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı

Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine olası saldırısının tehlikeli olduğu konusunda uyardı ve gerginliğin tırmandırılmaması gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2024 02:56 GÜNCELLEME 26.04.2024 10:11 DÜNYA
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la telefonda görüştü. Macron, 2. Abdullah'la görüşmesinde, bölgedeki güncel meseleleri ele aldı.

Ürdün Kralı 2. Abdullah

KRAL'DAN ACİL VE KALICI ATEŞKES ÇAĞRISI

Ürdün Kralı ise, "Gazze'de acil ve kalıcı bir ateşkes sağlanmasının, sivillerin korunmasının, bölgeye ulaştırılan insani yardımların artırılmasının ve süreklilik kazandırılmasının gerekliliğini" vurguladı.

İSRAİL'E OLASI REFAH OPERASYONU UYARISI

2. Abdullah, Filistin halkının tüm meşru haklarını sağlayacak şekilde iki devletli çözüme dayanan adil ve kapsamlı bir barışa ulaşmak için siyasi bir ufkun belirlenmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı

İsrail'in Refah'a yönelik saldırısının riskleri konusunda uyarıda bulunan 2. Abdullah, bölgedeki çatışma çemberinin genişlememesi için gerginliği düşürmeye yönelik çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 210 TÜMÜ
  • Analist vehbi 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar siyonist uşakları inanmayın yarın İsrail saldırıya geçse ve başka bir ülke İsrail'e savaş açsa il savaş açan ülkeyi vuracak sözde müslüman özde siyonist uşağı Yahudi olan bir ülke Amerika kölesi bir siyasi halkının gazını alıyor ama iş ciddiye bindimi ABD ve İsrail'in yanında oluyor
    Cevapla
  • Hasan 1 hafta önce Şikayet Et
    Buda arada rol kapma peşinde batının uşağı.
    Cevapla
  • Hain torunu 1 hafta önce Şikayet Et
    İngilizle beraber olup 1. Dünya savaşında Osmanlıya karşı savaş açan şerif Hüseyin'in torunu Müslüm düşmanı, sahte kral 2. Abdullah
    Cevapla
  • insanlık 1 hafta önce Şikayet Et
    Ürdün 'e görev çıkıyormuş. Filistin altyapısına görevlendirileceklermiş.
    Cevapla
  • Aziz 1 hafta önce Şikayet Et
    Sıra Ürdün'e geliyor, İran bahane. NATO Ürdün'e boşuna üst kurmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR