ABD, Gazze'nin kuzeyine 25 binden fazla öğüne denk gelen insani yardımı havadan indirdi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Gazze'nin kuzeyine 25 binden fazla öğüne denk gelen insani yardımı havadan indirdiklerini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2024 10:05 GÜNCELLEME 26.04.2024 10:05 DÜNYA
ABD, Gazze'nin kuzeyine 25 binden fazla öğüne denk gelen insani yardımı havadan indirdi
ABD, Gazze'nin kuzeyine 25 binden fazla öğüne denk gelen insani yardımı havadan indirdi

CENTCOM'un X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, Gazze'deki sivillerin temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bölgenin kuzeyine dün yerel saatle 12.15'te "C-130" tipi askeri uçaklarla havadan insani yardım indirme operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, operasyonla 25 binden fazla öğüne tekabül eden gıdanın havadan bırakıldığı aktarılarak bu kapsamda, ABD'nin şimdiye kadar 1082 ton insani yardım yaptığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, ABD'nin havadan insani yardım yapmaya devam edeceği kaydedildi.

CENTCOM, 24 Nisan'da da Gazze'nin kuzeyine yaklaşık 30 bin 16 öğüne denk gelen gıdayı içeren insani yardımı havadan indirdiklerini duyurmuştu.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Hsn 1 hafta önce Şikayet Et
    Belki yüzbin filistinliyi daha katledecek kadar silahı ve parayı da israile gönderdi...
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Dikkat edin bunlar zehir yedirir bu insanlara 2-3 yıl sonra öldürür bunların gıda yardımı...!
    Cevapla
  • mis ver 1 hafta önce Şikayet Et
    Silah la yapamadiklarini gida ile yapiyorlar . Zehirli gida lar gonderiyorlar 3 bes aya sonra insanlar olecek zaman ayarlama zehir
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Filistin den çaldıkları toprakların bedeli ne olacak, göstermelik yardımlarla dünyayı kör ve sağırı oynuyorsun seni gidi Ahmak sen kimin uşağının kölesisin sebep olduğunuz vahşete elbette Rabbim er yada geç cezanızı çekersiniz İNŞALLAH buna seyirci kalan islâm âlemini kınıyorum yazıklar olsun Rabbim onları İSLAH ETSİN İNŞALLAH HAYDAR ÇELİK ❤
    Cevapla
  • alo 1 hafta önce Şikayet Et
    Ahlaksızlar dalga geçiyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR