Meksika Devlet Başkanı Obrador'dan, ABD'ye 'insan hakları' dersi: Durum vahim

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD polisinin üniversitelerde Filistin yanlısı protesto düzenleyen öğrencilere yaptığı muameleyi "insan hakları" açısından eleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2024 09:09 GÜNCELLEME 27.04.2024 09:11 DÜNYA
Meksika Devlet Başkanı Obrador'dan, ABD'ye 'insan hakları' dersi: Durum vahim
Meksika Devlet Başkanı Obrador'dan, ABD'ye 'insan hakları' dersi: Durum vahim

Ulusal Saraydaki günlük basın toplantısında konuşan Obrador, ABD'nin dünyada insan hakları savunuculuğunu üstlendiğini ancak üniversitelerde gösteri yapan öğrencilere ve gazetecilere "sert" müdahalede bulunduğunu belirtti.

ABD üniversitelerindeki Filistin protestolarına işçi sınıfı da dahil olduABD üniversitelerindeki Filistin protestolarına işçi sınıfı da dahil oldu

Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde ters kelepçe ile namaz!Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde ters kelepçe ile namaz!

Obrador, ABD'deki üniversitelerde devam eden protestolara değinerek, "Dünyadaki insan hakları konusunda yargıçlık yapıyorsunuz o zaman daha cesur olmanız gerekiyor. Üniversitelerde protesto düzenleyen öğrencilerin başlarına ne geldiğini gördünüz mü? Onlara nasıl davranıldığını gördünüz mü? Aynı şekilde gazeteciler...Çok vahim bir durum." ifadesini kullandı.

ABD'nin parasal konularda ikiyüzlü hareket ettiğini dile getiren Obrador, "Washington, bölgede giderek artan göç kriziyle mücadele etmek yerine İsrail ya da Ukrayna'ya milyar dolarlar tahsis ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Obrador, Meksika'nın mevcut dış politikasını değiştirmeyi arzu ettiklerini vurgulayarak, ABD'nin ülkesinin egemenliğine saygı duymasını istedi.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR