Bernie Sanders, Netanyahu’ya seslendi: Amerikan halkının zekasına hakaret etmeyin

ABD’nin Vermont Senatörü Bernie Sanders İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya seslenerek 'Hükümetinizin ahlaksız ve yasadışı savaş politikalarından dikkatimizi dağıtmaya çalışarak Amerikan halkının zekasına hakaret etmeyin.' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2024 10:22 GÜNCELLEME 28.04.2024 10:35 DÜNYA
Bernie Sanders, Netanyahu’ya seslendi: Amerikan halkının zekasına hakaret etmeyin
Bernie Sanders, Netanyahu’ya seslendi: Amerikan halkının zekasına hakaret etmeyin

ABD’nin Vermont Senatörü Bernie Sanders, yaptığı açıklamada, “Netanyahu, Yahudi karşıtlığı milyonlarca insana tarifsiz zararlar vermiş olan aşağılık ve iğrenç bir bağnazlık biçimidir. Ancak lütfen, aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetinizin ahlaksız ve yasadışı savaş politikalarından dikkatimizi dağıtmaya çalışarak Amerikan halkının zekasına hakaret etmeyin. İsrail mahkemelerinde karşı karşıya olduğunuz suç iddianamesinden dikkatleri başka yöne çekmek için Yahudi karşıtlığını kullanmayın. Eylemlerinizden dolayı sizi sorumlu tutmak Yahudi karşıtlığı değildir” dedi.

"34 BİNDEN FAZLA CAN KAYBI VAR DEMEK HAMAS YANLISI OLMAK DEĞİL"

Sanders İsrail’in 34 binden fazla Filistinlinin ölümüne, 78 binden fazlasının da yaralanmasına neden olduğunu, hastaneleri ve evleri yok ettiğinin altını çizerek, “Aşırılık yanlısı hükümetinizin altı ay içinde 34 bin Filistinliyi öldürdüğünü ve yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 78 binden fazlasını yaraladığını belirtmek Yahudi karşıtlığı ya da Hamas yanlısı olmak değildir.

BUNLAR DA MI YAHUDİ KARŞITLIĞI?

Bombalamalarınızın Gazze'de 221 binden fazla konutu tamamen yok ettiğini ve nüfusun neredeyse yarısı olan bir milyondan fazla insanı evsiz bıraktığını belirtmek Yahudi karşıtlığı değildir. Hükümetinizin Gazze'nin sivil altyapısını, elektriğini, suyunu ve kanalizasyonunu yok ettiğini belirtmek Yahudi karşıtlığı değildir. Hükümetinizin Gazze'nin sağlık sistemini yok ettiğini, 26 hastaneyi hizmet dışı bıraktığını ve 400'den fazla sağlık çalışanını öldürdüğünü fark etmek Yahudi karşıtlığı değildir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR