İsrailli Başhaham, ülkesinin hava savunmasının başarısını Tevrat öğrencilerine bağladı

İsrail’de Başhaham, ülkesinin hava savunmasının başarısını Tevrat öğrencilerine bağladı. Başhaham Tevrat'la meşgul olan öğrenciler sayesinde ülkesinin İran saldırılarından korunduğunu savundu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2024 12:47 GÜNCELLEME 28.04.2024 13:47 DÜNYA
İsrailli Başhaham, ülkesinin hava savunmasının başarısını Tevrat öğrencilerine bağladı
İsrailli Başhaham, ülkesinin hava savunmasının başarısını Tevrat öğrencilerine bağladı

 İsrail’in Sefarad Başhahamı Yitzhak Yosef, son dönemde İsrail’e atılan füze ve roketlere karşı hava savunmasının “başarısının” sebebinin ordu değil, Tevrat kurslarında (Yeşiva) eğitim gören Haredi öğrenciler olduğunu söyledi.

"TEVRATLA MEŞGUL OLANLAR SAYESİNDE İRAN'DAN KORUNDUK"

The Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, Yosef dün akşam verdiği bir derste, Yeşiva öğrencilerinin Tevrat’la meşgul olmalarının yüzü suyu hürmetine son aylarda İran, Hizbullah ve Hamas tarafından İsrail’e atılan füzelerin hiçbir kayba yol açmadığını iddia etti.

"TANRI BİZİM İÇİN MUCİZELER YARATTI"

Yosef, "Beyler, bu kimin meziyeti sayesinde? Genelkurmay Başkanı'nın meziyetinden? Kimin meziyeti (sayesinde)? Yeşiva öğrencilerinin meziyeti sayesinde, Yeşiva öğrencileri oturup Tevrat ile meşgul oluyorlar, onların faziletinden dolayı kutsal olan Tanrı bizim için mucizeler ve harikalar yarattı." dedi.

Kendisine İsrail’e kuzey ve güney bölgelerinden son aylarda 13 bin dolayında füze fırlatıldığı bilgisinin verildiğini aktaran Yosef, can kaybının yüzlerce, binlerce olabilecekken yalnızca birkaç kişinin yaralandığını belirtti.

Söz konusu füze ve roket saldırılarında can kaybının olmamasını "mucize" olarak nitelendiren Yosef, Yeşiva öğrencilerinin İsrail halkını ve askerlerini koruduğunu, buna inanmayan herkesin de inançsız olduğunu savundu.

İsrail'in Sefarad Başhahamı Yosef, daha önce dindar İsraillilerin askerlik hizmetine zorlanması halinde hepsinin yurt dışına gideceğini söylemişti.

Kadın ve erkekler için İsrail'de 3 yıl zorunlu askerlik hizmeti bulunuyor. Ultra Ortodoks Yahudilik inancına sahip Harediler ise 26 yaşına kadar Tevrat kurslarında (Yeşiva) eğitim almaları halinde askerlikten muaf tutuluyor.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Morelli 1 hafta önce Şikayet Et
    Tapanakci seytanlar gebereceksiniz
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İran da bizimle diyemedimi
    Cevapla
  • tryzgt 6661 1 hafta önce Şikayet Et
    İran da sen gibi deyyus kafir israil lanetli millet
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Siz ahirette göreceksiniz Rabbim çok sabırlı bu yaptıklarınızın cezasını elbet cekeceksiniz
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    türkiye de Kuran sünnet dediğinde askerden atıyolardı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR