Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak

Hamas Hareketi’nin, Gazze Şeridi'nde önerilen yeni ateşkes ve İsrail ile esir takası anlaşmasına ilişkin cevabını yarın açıklayacağı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2024 17:37 GÜNCELLEME 28.04.2024 17:51 DÜNYA
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak

"Al Qahera News"in haberine göre, Halil el-Hayye başkanlığındaki Hamas heyeti, hareketin Gazze'deki ateşkes önerisine ilişkin yanıtını iletmek üzere pazartesi günü Kahire'ye gelecek.

AA muhabirine konuşan isminin açıklanmasını istemeyen Filistinli bir kaynak da Hayye başkanlığındaki Hamas heyetinin Gazze'deki ateşkes önerisine ilişkin yanıtını iletmek üzere yarın Mısır’a geleceğini doğruladı.

İSRAİL YANITINI İLETMİŞTİ

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, dün, İsrail'in, 13 Nisan'da arabulucu Mısır ve Katar'a ilettiği esir değişimi ve ateşkes anlaşmasına dair tutumuna ilişkin resmi yanıtını aldığını duyurmuştu.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, 24 Nisan’da yaptığı açıklamada, İsrail ile dolaylı müzakerelerde esnek bir tutum sergilediklerini ancak Tel Aviv yönetiminin Gazze'ye yönelik savaşı bitirmeyi reddederek süreci uzattığını söylemişti.

İstihbarat Şefi Abbas Kamil'in başkanlığındaki Mısır heyeti de İsrail ile Hamas arasında esir takası müzakerelerini görüşmek için dün İsrail'e gitmişti.

İsrail hükümetinin, Hamas ile esir takası müzakerelerine "son bir şans vermeye hazır olduğunu" ancak müzakerelerde ilerleme kaydedilmezse Refah'a kara saldırısı başlatacağı mesajını Mısır tarafına ilettiği bildirilmişti.

REFAH'A OLASI SALDIRI

Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu.

İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları nedeniyle 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden oldu.

Yerinden edilen Filistinlilerin büyük bölümü, İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusu 4 katından fazla artarak 1,5 milyona ulaştı.

Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail ordusu, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak bir yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

Uluslararası uyarılara rağmen Refah'a saldırı planını onayladığını defalarca yineleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada saldırı için tarih belirlendiğini belirtmişti.

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail ordusunun Refah'a kara saldırısını "çok yakında" başlatacağını bildirmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünyanın ve aslında tüm insanlığın başına bela,lanetli kavim,Rabbim senin sonunun geldiğini görmeyi bize nasip etsin.
    Cevapla
  • Hanzala 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail'i Yıkma Şerefini hangi millete nasip etti isen onları Dünyaya Hakim Eyle Yâ rabbi.. !
    Cevapla
  • Nesa 1 hafta önce Şikayet Et
    Direnişe devam İsrail esirleri kurtarsa daha fazla ölüm kusacak. Tam bağımsız 1967 sınırları geri verilen filistin devleti kurulmadıkça hiç bir antlaşma yapılmamalı.
    Cevapla
  • Rize53 2 hafta önce Şikayet Et
    Bilöf yapıyorlar, çok sayıda itrailli terörist asker öldürüldü ve itrail toplumunda ciddi tepkilere neden oluyor.
    Cevapla
  • Seçim 2 hafta önce Şikayet Et
    Arap birligi yok islam iş birligi hepsi içi boş insanlar yazıklar olsun hepinize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR