Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Irak'ın Süleymaniye şehrindeki Kor Mor bölgesinde bulunan Türk vatandaşlarının tahliye talebi üzerine Erbil Başkonsolosluğunun devreye girerek, gerekli destek ve yönlendirmeyi yaptığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2024 20:27 GÜNCELLEME 28.04.2024 20:59 DÜNYA
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Irak'ın Süleymaniye şehrinin Çemçemal ilçesinde cuma günü güvenlik sorunları yaşandığını hatırlatarak, Çemçemal ilçesi Kor Mor doğal gaz sahasında çalışan Türk vatandaşlarına ilişkin açıklama yayınladı.

Keçeli, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Çemçemal ilçesinde yer alan Kormor bölgesindeki doğal gaz santrali projesinde, Türk şirketlerinin de yer aldığını belirtti.

"GEREKLİ DESTEK VE YÖNLENDİRME SAĞLANMAKTADIR"

Erbil Başkonsolosluğunun devreye girdiğini ifade eden Keçeli, "Şu anda durum sakin gözükmektedir. Söz konusu ilçede bulunan Kor Mor bölgesindeki doğal gaz santrali projesinde şirketlerimiz de yer almaktadır. Bu firmalarda çalışan vatandaşlarımızın tahliye talebinde bulunduklarının öğrenilmesi üzerine Erbil Başkonsolosluğumuz devreye girmiş olup, gerekli destek ve yönlendirme sağlanmaktadır. Bölgedeki gelişmeler yakından takip edilmektedir." ifadelerini kullandı.

KORMOR GAZ TESİSİ'NE YAPILAN İHA SALDIRISI

Irak'ın Süleymaniye kentinde bulunan Kormor Gaz Tesisi'ne yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırısında 3 kişinin öldüğü belirtilmişti.

Çemçemal İlçe Kaymakamı Remk Ramazan, yerel medyaya yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli enerji şirketi Dana Gas'ın işlettiği Kormor Gaz Tesisi'ne düzenlenen İHA saldırısı sonucu 3 çalışanın öldüğü, 3’ünün yaralandığını söylemişti.

Tesis, 25 Ocak’ta İHA saldırısının, geçen senelerde de füze saldırılarının hedefi olmuştu.

KAYNAK : AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Das 2 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye vatandaş larini dünyanin neresinde olursa olsun korumali gerek irak afganistan suriye Almanya neresi olursa olsun
    Cevapla
  • GERÇEK 2 hafta önce Şikayet Et
    ne tesadüf biz ırakla anlaştıktan hemen sonra bu olay oluyor ilginç mi desem ne desem ama bunu yapan abd ve onun kuklaları
    Cevapla
  • Antalyalı 2 hafta önce Şikayet Et
    Büyük şeytan abd'nin taşeronları iş başında. Huzurun olmadığı her yerde.
    Cevapla
  • *ekrem* 2 hafta önce Şikayet Et
    barzani suyunu ısıtma ısınırsa kaynar suda haşlanırsın
    Cevapla
  • MURAT 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu saldırının arkasında ABD ve İsrail olduğundan hiç bir şüphemiz yok....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR