İngiltere hükümeti ülkesindeki İsrail askeri uçaklarına ilişkin bilgiyi açıklamadı

Declassified isimli haber sitesi, Ekim 2023-Şubat 2024 arasında 9 İsrail askeri uçağının İngiltere'deki 2 havalimanı ve 2 askeri üssü kullandığını ortaya çıkardı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2024 16:21 GÜNCELLEME 30.04.2024 16:21 DÜNYA
 İngiltere hükümeti ülkesindeki İsrail askeri uçaklarına ilişkin bilgiyi açıklamadı
İngiltere hükümeti ülkesindeki İsrail askeri uçaklarına ilişkin bilgiyi açıklamadı

 İngiltere Savunma Bakanlığı, 7 Ekim sonrası ülkedeki havalimanlarını kullanan İsrail askeri uçaklarına ilişkin bilgiyi "operasyonel güvenlik" nedeniyle açıklamazken, 9 uçağın İngiliz havalimanı ve üslere indiği ortaya çıktı.

'KAÇ İSRAİL UÇAĞI İNGİLİZ HAVALİMANLARINI KULLANDI?'

İskoçya'daki Alba Partisi'nin İngiltere Parlamentosundaki temsilcisi Kenny MacAskill, Savunma Bakanı'na ilettiği yazılı soruda, 7 Ekim'den bu yana İsrail Hava Kuvvetlerine ait kaç uçağın İngiliz havalimanı ve üslerini kullandığına ilişkin bilgi talep etti.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'tan skandal İsrail kararı! Halk sokağa döküldü!İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'tan skandal İsrail kararı!

BAKANDAN CEVAP

Silahlı Kuvvetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Leo Docherty, talebe ilişkin cevabında, "Savunma Bakanlığı, operasyonel güvenlik nedeniyle yabancı askeri uçakların hareketleri ve operasyonlarıyla ilgili bilgi paylaşmamaktadır." ifadesini kullandı.

DECLASSIFIED AÇIKLADI

Declassified isimli haber sitesi ise yaptığı araştırma sonucu, İsrail'e ait 9 askeri uçağın Ekim 2023-Şubat 2024 arasında İngiliz pistlerine iniş yaptığını ortaya çıkardı.

Habere göre İsrail askeri uçakları, Glasgow ve Birmingham'daki havalimanları ile Suffolk ve Oxfordshire'daki askeri üslere iniş yaptı.

İngiltere Başbakanı Sunak: İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyorumİngiltere Başbakanı Sunak: İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyorum

İSKOÇYA HÜKÜMETİNDEN İDDİALARA CEVAP

Declassified'ın sorusunu yanıtlayan İskoçya hükümeti, İsrail Hava Kuvvetlerinin Glasgow Prestwick Havalimanı'nı askeri üs olarak kullanmadığını ifade etti.

Açıklamada, "Kasım 2023'ten beri Prestwick'e inmediler ve havalimanı bağımsız bir karar alarak İsrail Hava Kuvvetleriyle herhangi bir ticari ilişki kurmama kararı aldı." denildi.

lasgow Prestwick Havalimanı

Sunak, İsrail'de: Netanyahu karşılamaya bile gitmediSunak, İsrail'de: Netanyahu karşılamaya bile gitmedi

'DEMİR PERDE'

Daha önce İsrail ordusunun İngiltere topraklarında yürüttüğü faaliyetlere ilişkin sorusu da cevapsız bırakılan MacAskill, "Demir Kubbe'nin İsrail'i roketlerden koruması gibi demir perde de İngiltere'nin işbirliğini gizlemek için indi. İsrail'in İngiltere topraklarındaki eylemleriyle ilgili yasal sorular engelleniyor." dedi.

MacAskill, "Gazze'deki soykırım daha da kötüye giderken İngiltere'nin demokratik sorgulama sistemi de kötüye gidiyor" diye konuştu.

 

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Taner 2 hafta önce Şikayet Et
    Abd ingiltere silah vermezsw izrail savaşamax. Kim zulümü durdurmuyor belli. Yasasın zalimler için cehennem.
    Cevapla
  • MisafirAhmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir nokta
    Cevapla
  • Ahmet 2 hafta önce Şikayet Et
    İngiltere,ABD ve Avrupa ülkeleri olmada İsrail bir gün dayanmaz,onu tükürükle boğarız,ey müslümanlar dua silahına sarılınız. Ya Rab İngiltere, ABD, İsrail ve yandaşlarını devletlerini tarumar et,bu yetim bebeklerin haklarını yanlarına bırakma amin...
    Cevapla
  • Sencer 2 hafta önce Şikayet Et
    Yahudi'nin Avrupa ve ABD arpalık gibi kullandığı açık.
    Cevapla
  • TC.Kılınç 2 hafta önce Şikayet Et
    Kalleş ingiliz devleti, her haltı yediniz.İsrail = yahudi itleri ne dediyse verdiniz. Bebek, kadın insan herne varsa dünyanın en büyük soykırımını yaptırdınız.Bu suçlara ortaksınız....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR