Almanya: Şeriat ve hilafet isteyenler yanlış yerde

Almanya Başbakanı Scholz, "hilafet" isteyen göstericilerin hafta sonu Hamburg'da düzenlediği mitingin sonuçları olacağını söylerken, Almanya İçişleri Bakanı Faeser ise, Almanya'da şeriat isteyenlerin yanlış yerde olduklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 09:17 GÜNCELLEME 01.05.2024 09:33 DÜNYA
Almanya: Şeriat ve hilafet isteyenler yanlış yerde
Almanya: Şeriat ve hilafet isteyenler yanlış yerde

Hamburg'da hafta sonu düzenlenen gösteriye katılanlardan bazıları Şeriat yasasının dayatılması ve bir halifelik kurulması çağrısında bulunan posterler taşıdı.

Basın toplantısında konuşan Başbakan Olaf Scholz, "Tüm İslamcı faaliyetlerin anayasal çerçevede ele alınması gerektiği oldukça açık." dedi. Scholz, herhangi bir suç eyleminin yargılsal sonuçları olacağını da sözlerine ekledi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser da X'ten yaptığı paylaşımda, "Almanya'da kadınlar için eşit haklar, din özgürlüğü ve demokrasi var. İslamcı terör propagandasına ve Yahudi nefretine karşı sert önlemler alıyoruz. Halifelik isteyenler Almanya'da yanlış yerdedir." diye yazdı.

"SINIR DIŞILAR OLACAK"

Faeser yarıca, Almanya'da yoğun tartışmalara neden olan gösteriye ilişkin Bild gazetesine yaptığı açıklamada, daha fazla radikal İslamcı ve Yahudi düşmanını sınır dışı etmeyi planladıklarını söyledi.

Faeser, "Geniş çaplı yasa paketimiz şimdi yürürlükte. Bu çerçevede, Alman vatandaşlığı olmayan İslamcı ve antisemitlerin daha hızlı bir biçimde sınır dışı edilmesi kolaylaşıyor." diye konuştu.

Almanya, 2023 yılında, "tehlikeli İslamcı" oldukları gerekçesiyle 12 kişiyi ülkelerine deport etmişti. Alman güvenlik makamları, ülkede toplam 480 kişiyi "dini aşırıcılık" gerekçesiyle, "tehlike teşkil eden kişi" olarak sınıflandırmış durumda. Bu 480 kişiden 152'si Alman vatandaşlığına sahip; 120'si ise hem Almanya, hem de başka bir ülke olmak üzere çifte vatandaşlığa sahip. Almanya'da İç İstihbarattan Sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı (Verfassungsschutz), ülkede "tehlike" potansiyaline sahip 27 bin 480 kişi olduğunu tahmin ediyor. 

ALMANYA, MÜSLÜMANLARI IRKÇILIKTAN KORUYAMIYOR

Protesto, Alman hükümetinin Müslümanları ayrımcılıktan yeterince koruyamadığı eleştirileriyle karşı karşıya olduğu bir dönemde gerçekleşirken, İnsan Hakları İzleme Örgütü, Almanya'nın Müslüman karşıtı ırkçılıkla ilgili bir çalışma tanımına sahip olmadığını söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarını inceleyen araştırmacı Almaz Teffera, "Alman hükümetinin Müslümanları nefret ve ayrımcılıktan koruma konusundaki başarısızlıkları, Müslümanların sadece inanç temelli düşmanlığa değil, ırkçılığa da maruz kaldıklarını anlamamalarıyla başlıyor" dedi.

Almaz Teffera ayrıca, "Almanya'daki Müslüman karşıtı nefret ve ayrımcılık net bir şekilde anlaşılmadan, olaylara ve topluma ulaşmaya ilişkin güçlü veriler olmadan, Alman makamlarının vereceği bir yanıtın etkisi olmayacak." ifadelerini kullandı.

HAFTA SONU GÖSTERİLERİ DÜZENLEYEN GRUP

Almanya, hafta sonu yapılan gösterinin, Almanya'nın iç istihbarat servislerinin aşırılık yanlısı bir örgüt olarak sınıflandırdığı "Muslim Interactive" adlı grup tarafından düzenlendiğini, gösteriye katılanların Hizbut Tahrir ile bağlantılı olduğunu öne sürdü.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Eyy müslüman gardaşlarım ,önce kendi kalbimizde,evimizde şeriatı yaşayalım,hissedelim... Almanya vız gelir tırıs gider... Bizim zayıf müslüman oluşumuzdan güç alıp konuşuyorlar...
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 2 hafta önce Şikayet Et
    100 yıl önce vardır güzel kardeşim.....
    Cevapla
  • İslam Sancağı 2 hafta önce Şikayet Et
    Noldu hani ifade özgürlüğü vardı ALÇAK Almanya, Şeriat istemeleri fikir özgürlüğü değil mi, sen Türkiye'ye karşı terörist PKK'lıları destekliyorsun, onların siyaset yapmasını emrediyorsun, parti kurmalarını, meclise girmelerini emrediyorsun, insan hakları falan cart curt palavra sıkıyorsun. Almanya'da Şeriat isteyenlere ses etmeyeceksin o zaman.
    Cevapla
  • Hakikat 2 hafta önce Şikayet Et
    Avrupa birliğinin eşiğini yalamaya devam
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Ey Almanya Müslümanın evinde şeriat olmalıdır sokağında şeriat olmalıdır şeriat demek islamın tatbiki yönüdür Müslümanların halifesi olmalıdır şimdi başımızda halifemiz olsaydı sen ey Almanya ve şımarık çocuğin İsrail Filistin'de ki alçaklığı yapamazdınız hala alman kralı duruyor buna birşey deyin caniler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR