Bu kez de Filistinliler ABD'li öğrenciler için toplandı!

İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi’nde, ABD’deki üniversitelerde Filistin’e destek gösterisi düzenleyen öğrenciler için dayanışma gösterisi düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 21:53 GÜNCELLEME 01.05.2024 21:53 DÜNYA
Bu kez de Filistinliler ABD'li öğrenciler için toplandı!
Bu kez de Filistinliler ABD'li öğrenciler için toplandı!

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 208 gündür devam ederken, ABD’de birçok üniversite öğrencilerin Filistin’e destek gösterileri sürüyor. Gazze Şeridi’nde Filistin’e destek gösterisi düzenleyen öğrenciler için dayanışma gösterisi düzenlendi.

"GAZZE'DEN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ"

Gazze Şeridi'ndeki Deyr El Balah kentinde bulunan El Aksa Şehitleri Hastanesi'nin avlusunda düzenlenen gösteriye, doktorlar, aktivistler ve yerinden edilmiş çocuklar katıldı. Gösteride, "Davamızı destekleyen tüm öğrencilere teşekkür ederiz", "Filistin özgürlerin davasıdır" ve "Gazze'den hepinize teşekkür ederiz" yazılı pankartlar açıldı.

"ABD VE AVRUPA'DAKİ ÜNIVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YAPTIĞI, AHLAKİ VE İNSANİ BİR DEVRİMDİR”

El Aksa Şehitleri Hastanesi Sözcüsü Dr. Halil Al-Dakran yaptığı konuşmada, "ABD ve Avrupa'daki üniversite öğrencilerinin yaptığı, Filistin halkına yönelik adaletsizliği ve soykırımı ortadan kaldırmayı amaçlayan ahlaki ve insani bir devrimdir. Tüm üniversitelerde Filistin halkının hakları için ayağa kalkan tüm öğrencilere teşekkür ediyoruz" dedi.

“BU GÖSTERİLERİN VE ETKİNLİKLERİN DÜNYADAKİ TÜM ÜNİVERSİTELERE YAYILMASINI UMUYORUZ”

El Aksa Şehitleri Hastanesi Acil Servis Bölüm Başkanı Dr. Muhammed Rayan ise yaptığı açıklamada, "Buradan, Gazze'nin merkezinden, İsrail'in Gazze'ye açtığı savaşa karşı bizimle birlikte duran tüm öğrencilere teşekkür ediyoruz. Gazze'deki savaşa hayır diyen herkese teşekkürler. Savaşa hayır diyen, İşgale hayır diyen, soykırıma hayır diyen herkese teşekkürler. Bu gösterilerin ve etkinliklerin dünyadaki tüm üniversitelere yayılmasını ve İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırganlığını durdurmada daha güçlü ve etkili olmalarını umuyoruz" dedi.

ABD’nin New York kentinde 18 Nisan’da başlayan ve ülke genelindeki üniversitelere yayılan Filistin yanlısı protestolar sürerken, polis binden fazla öğrenciyi bugüne kadar gözaltına aldı.

KAYNAK : İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Murat 1 hafta önce Şikayet Et
    Bizim ODTÜ nerede? Boğaziçili öğretim görevlileri? Hainlik olmayınca eylem yapmazlar tabi. Siyonistlerin köpekleri.
    Cevapla
  • İnsan 1 hafta önce Şikayet Et
    Asıl biz size müteşekkir ve mahcubuz.
    Cevapla
  • UYAN 1 hafta önce Şikayet Et
    Rabbim nelere Kadir !!! En az 2 Milyar Müslüman ve Arap ! seyrederken ? Katolik Hiristiyanım diyen ! İNSAN EVLADI ? çıkıyor, bu adaletsizliği savunuyor ? Ey Müslüman Dünya ! Rahatınız kaçacak diye ? kılınızı kıpırdatmıyorsunuz ? Cenneti ! Kolay zannediyorsynyz değil mi ? İmtihan böyle bir şey işte......
    Cevapla
  • Artık 1 hafta önce Şikayet Et
    "Filistin özgürlerin davasıdır"
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    bizimkiler de elinde bira şişesi umursamaz bir halde boş boş vakit geçirsinler yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR