BAE'nin kurucularından Şeyh Tahnun bin Muhammed Al Nahyan öldü

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) kuruluş sürecinde yer alan Dubai Emirliği'nin El-Ayn Valisi Şeyh Tahnun bin Muhammed Al Nahyan'ın hayatını kaybettiği duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 23:22 GÜNCELLEME 01.05.2024 23:22 DÜNYA
BAE'nin kurucularından Şeyh Tahnun bin Muhammed Al Nahyan öldü
BAE'nin kurucularından Şeyh Tahnun bin Muhammed Al Nahyan öldü

BAE haber ajansı WAM'dan yapılan açıklamada, BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın, amcası ve El-Ayn Valisi Şeyh Tahnun bin Muhammed'in ölümünden dolayı "üzüntü içerisinde olduğu" belirtildi.

Şeyh Tahnun bin Muhammed'in ölümü sonrasında ülkede bayrakların yarıya indirildiği ve 7 gün yas ilan edildiği bildirildi.

Genç yaşlarından itibaren Şeyh Tahnun bin Muhammed'in BAE'nin kurucusu Şeyh Zayid Bin Sultan Al Nahyan'ın yanında bulunduğu ve tecrübe kazandığı kaydedildi.

BAE'nin 1971 yılında kurulma sürecinde Şeyh Tahnun bin Muhammed'in de BAE'nin kurucusu Al Nahyan ile birlikte çalıştığı ifade edildi.

Şeyh Tahnun bin Muhammed'in BAE'de Tarım Bakanlığı ve BAE'nin petrol ve doğalgaz şirketi ADNOC'un müdürlüğünü yaptığı aktarıldı.

KAYNAK : AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    o malda seni kurtaramayacak hesap zamanı
    Cevapla
  • doğruyu söyleyen 1 hafta önce Şikayet Et
    gurur ve kibirden başka bir şey e yaramaz bunlar
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Niye ateşi bol olsun? Tanıyor musun? Allahtan korkmak gerek. Belki esfelisafilin den ama bilemeyiz. Dikkatli olmak gerek
    Cevapla
  • osmanlı13 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünya onada mı kalmamış?
    Cevapla
  • (76) 1 hafta önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR