Plastik kirliliğine en çok sebep olan markalar Coca Cola ve PepsiCo

Kanadalı araştırmacılar, dünyada en çok plastik kirliliğine sebep olan dünyaca ünlü markaların Coca Cola ve PepsiCo olduğu sonucuna vardı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 00:54 GÜNCELLEME 02.05.2024 02:16 DÜNYA
Plastik kirliliğine en çok sebep olan markalar Coca Cola ve PepsiCo
Plastik kirliliğine en çok sebep olan markalar Coca Cola ve PepsiCo

Kanada'daki Dalhousie Üniversitesinden araştırmacılar, dünyada en çok plastik kirliliğine sebep olan markaları inceledi.

Science Advances dergisinde yayımlanan araştırma, 84 ülkenin 2018-2022 arasındaki plastik kirliliği denetimleri ve verileri kullanılarak hazırlandı.

Araştırmada, incelenen atıkların neredeyse yarısının "hangi şirket tarafından üretildiğinin" belli olmadığı ifade edilirken, kaynağı belirlenen atıklarda ise Coca Cola yüzde 11 ve PepsiCo da yüzde 5'lik değerde plastik kirliliğine sebep olan dünyaca ünlü markalar olarak kayıtlara geçti.

Plastik kirliliğine sebep olan dünya markalarını sırayla yüzde 3'le Nestle ile Danone ve yüzde 2'yle Altria takip etti.

Söz konusu şirketler belirlenen atıkların neredeyse 25'ini oluşturuyor.

Araştırmacı Tony Walker, "Bu firmalar dünyanın en büyük şirketlerinden bazıları ve dünyadaki tüm ülkelere erişimleri var." ifadesini kullandı.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • muşi dayı 1 hafta önce Şikayet Et
    hem zehirliyor hem de kirletiyor
    Cevapla
  • Ramazan37 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu iki marka Türkiye menşeli olda cola Turka gibi çoktan kapısına kilidi vurdurmuşlardı.....
    Cevapla
  • Mıhtar 1 hafta önce Şikayet Et
    Marka iç siyonist kazansın, Dünya'yı kirletip tepene de bombayı bıraksın. Kendi bombanı kendin satın al. Şimdi reklamlar: Her zaman koka koolaaaaee...
    Cevapla
  • Ü S K Ü P L Ü 1 hafta önce Şikayet Et
    İneklerin havayı kirlettiğini iddia eden BİLİ bunları neden görmez itiraz etmez, bunlar çıkar çevreleri albirini vur ötekine. Derler ki biz ıslah edicileriz, bozguncuların kendileri olduğunu bilmezler, bilmezden gelirler, Allah bunlara hidayet etsin.
    Cevapla
  • Garfield 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahudiye kazandır, ona çalış, Kendi çevreni kirlet. Her türlü zarar bize. Nerde milli bilinç? Bilinç olsa dünyaya takla attırırız ama kör boğazın esiri olmuşuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR