57 Demokrat vekilden Biden'a Refah mektubıu

ABD Temsilciler Meclisi'nde 57 Demokrat, Başkan Joe Biden'ı İsrail tarafından Refah kentine düzenlenecek saldırıyı önlemeye çağıran açık mektuba imza atarken, "masum sivillerin yaşamını korumak için harekete geçilmesi gerektiği" vurgulandı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 11:48 GÜNCELLEME 02.05.2024 11:48 DÜNYA
57 Demokrat vekilden Biden'a Refah mektubıu
57 Demokrat vekilden Biden'a Refah mektubıu

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine geniş çaplı saldırı planı büyük endişeye neden olurken, ABD'nin bu plan karşısındaki tavrı belirsizliğini koruyor.

ABD Temsilciler Meclisi'nden 57 Demokrat, Refah planına karşı Başkan Joe Biden'a çağrı yaptı.

Biden ve yönetimine "Refah'a düzenlenmesi beklenen saldırıyı önleyin" mesajı gönderen Demokratlar, imzaladıkları açık mektupta mümkün olan her türlü tedbiri alma çağrısı yaptı.

Pramila Jayapal ve Madeleine Dean önderliğindeki grup, mektupta, İsrail'in uluslararası hukuka uymaması halinde ABD'nin "masum sivillerin yaşamını korumak için harekete geçmesi gerektiğini" vurguladı.

Mektupta, "Refah'a yönelik geniş çaplı bir saldırıyı önlemek amacıyla, halihazırda imzalanmış olan yasalardan kaynaklanan yardımlar da dahil, İsrail hükümetine yapılan bazı askeri yardımları derhal durdurmak için mevcut yasa ve politikayı uygulamaya çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK : İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR