Amaleklileri örnek verdi: Gazze'yi tamamen yok edin

İsrail Maliye Bakanı Smotrich, Amaleklileri örnek vererek, Gazze'nin tamamen yok edilmesi gerektiğini söyledi. İsrailli Bakan ayrıca, İsrail'in "uzun zaman önce varlığına son vermesi gereken biriyle (Hamas) müzakere ettiğini" belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 12:47 GÜNCELLEME 02.05.2024 14:34 DÜNYA
Amaleklileri örnek verdi: Gazze'yi tamamen yok edin
Amaleklileri örnek verdi: Gazze'yi tamamen yok edin

İsrail Maliye Bakanı ve Savaş Kabinesi Üyesi Bezalel Smotrich, İsrail'in düşmanlarını yok etme çağrısında bulunarak, "Yarım önlem yok. Refah, Deyr el-Bala ve Nuseyrat şehirleri tamamen yok edilmeli. 'Amalek'in hatırasını göğün altından sileceksin'; göğün altında hiçbir yer yok." dedi.

Amalekliler, Eski Ahit'te "İsrailoğullarının düşmanı" olarak tanımlanan bir kavim ve Ahit'te, Amaleklilerin "tamamen yok edilmesi" emredilir.

HAMAS'LA MÜZAKERELERE İTİRAZ

Smotrich ayrıca, rehinelerin serbest bırakılması için Hamas ile devam eden müzakerelere de değinerek İsrail'in "uzun zaman önce varlığına son vermesi gereken biriyle müzakere ettiğini" söyledi.

HİZBULLAH MESAJI

Smotrich, Hamas yok edildiğinde İsrail'in "Tanrı'nın yardımıyla kuzeydeki şeytan Hizbullah'ı tek bir darbeyle temizlemesi ve Yahudi halkına zarar verenlerin başına geleceklerin geçmişte bize zarar vermeye çalışanlarla aynı olduğu mesajını vermesi gerektiğini" de sözlerine ekledi. İsrailli Bakan, "Yok edilecekler, yok edilecekler, yok edilecekler... Bu mesaj önümüzdeki on yıllar boyunca yankılanacaktır." dedi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    bunlar hakketten ruh hastası. tam bir lanet toplum. yok olmaları gerek
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah ım sabır ver yardımet.Hayyum ve Kayyum Allahım dünyadaki milletler olarak bir avıç Yahudiye esir olmuşuz..Durdurulmazsa önce orta asya sonra tüm dünya yı kendisi üstün ırkım diyen diğer milletleri hayvanda değersiz gören Yahudi siyonistlerin esiri olacak karşı gelenler aynı zulümle ypk edilecek.Yahudiler katil barbar ve teröristtir. Dünyayı kan gölüne çeviren yahudilerdir
    Cevapla
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    inşallah kendiniz gebereceksiniz de kimse yanınızda olmayacak. o günleri de görücez İNŞALLAH
    Cevapla
  • cahit 2 hafta önce Şikayet Et
    Haklısınız tamamen yok olma zamanınız çok yaklaştı yaptığınız tüm binalar Filistinlilere kalacak
    Cevapla
  • Mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Firavuna bir Musa yetti Filistine Bir Musa gelir Allah büyüktür ortadaki kardeşlerimizi biz yanlız bıraktık Allah bırakmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR