Trump, polisin Filistin gösterine müdahalesini övdü: İzlemesi güzeldi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, polisin New York şehrindeki Columbia Üniversitesi'nde öğrencilerin Filistin'e destek gösterilerine müdahalesinden övgüyle söz ederek, "İzlemesi güzel bir şeydi, New York'un en iyilerindendi." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2024 14:32 GÜNCELLEME 02.05.2024 14:53 DÜNYA
Trump, polisin Filistin gösterine müdahalesini övdü: İzlemesi güzeldi
Trump, polisin Filistin gösterine müdahalesini övdü: İzlemesi güzeldi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Wisconsin eyaletinin Waukesha kentindeki seçim konuşmasında Columbia Üniversitesi'nde iki haftadır süren ve ülkedeki diğer üniversitelere de ilham olan Filistin destekçisi gösterilere New York Polis Teşkilatı'nın (NYPD) müdahalesine değindi.

Columbia Üniversitesi'ndeki gösteriler nedeniyle New York'un kuşatma altında olduğunu iddia eden Trump, "Polisler içeri girdiler, son verdiler ve inanılmazlardı. Harika bir iş çıkardılar. Harika polisimize güçlerini geri vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Trump, polisin gösterilere müdahalesinden övgüyle söz ederek, "İzlemesi güzel bir şeydi, New York'un en iyilerindendi." diye konuştu. Columbia Üniversitesi Rektörü Minouche Shafik'in polise haber vermekte geciktiğini savunan Trump, Shafik'in "zayıf ve korkak" olduğunu öne sürdü.

Polis, Columbia Üniversitesi'ndeki Gazze Dayanışma Kampı'nı dağıttıPolis, Columbia Üniversitesi'ndeki Gazze Dayanışma Kampı'nı dağıttı

ABD ÜNİVERSİTELERİNDE FİLİSTİN'E DESTEK EYLEMLERİ

Columbia Üniversitesinde Filistin destekçisi öğrenciler, 16 Nisan'da okulun, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ve işgalini destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto amacıyla kampüsün bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı.

Rektörlük, eylemlerin 2. gününde New York polisinden göstericilerin dağıtılması için yardım talebinde bulunmuş, kampüse giren polis, 108 öğrenciyi gözaltına almıştı.

Columbia Üniversitesindeki olay, 7 Ekim 2023'ten sonra ABD'deki üniversitelerde Filistinli öğrencilere karşı başlayan "ifade özgürlüğü" engellemeleri tartışmalarını alevlendirirken gözaltılara tepki olarak öğrenci protestoları, ülke genelindeki diğer üniversitelere de yayılmıştı.

En son 29 Nisan'da okul yönetimi ile öğrenciler arasında devam eden müzakerelerin çıkmaza girmesi üzerine o gece öğrenciler, okulun tarihi Hamilton Hall binasına girmişti.

Okul yönetiminin talebi üzerine 30 Nisan'da NYPD'ye bağlı çevik kuvvet ekipleri, öğrencilere müdahale ederek binayı boşaltmış, bahçedeki Filistin ile dayanışma kampını da dağıtmıştı.

Aynı gece Columbia Üniversitesi'nin yakınındaki City College (CCNY) okulundaki öğrencilere de müdahale eden polis, öğrencilere destek olmaya çalışan göstericilerle yaklaşık 300 kişiyi gözaltına almıştı.

ABD genelindeki birçok büyük üniversitede Filistin'e destek için öğrenci eylemleri hala devam ediyor. Washington Post'un kayıtlarına göre polis, son iki haftada aralarında bazı öğretim görevlilerinin de bulunduğu 1300'den fazla öğrenciyi gözaltına aldı.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • SACİT 2 hafta önce Şikayet Et
    domuz her yerde domuzdur
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    lanet sarı
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 2 hafta önce Şikayet Et
    Alayı siyonist köpeği ne bekliyorsunuz, 150 sene önce siyonistler ele geçirdi bunların tüm siyasetçilerini şirketlerini..
    Cevapla
  • mert 2 hafta önce Şikayet Et
    insallah yakinda ABD de ic savas cikarda dünya kurtulur!!°
    Cevapla
  • Sakin 2 hafta önce Şikayet Et
    Umarız öğrenciler halkı ayaklandırır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR