İsrail bunu konuşuyor! Ordu ve Netanyahu karşı karşıya

İsrail basını, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları süreciyle ilgili Başbakan Binyamin Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında "tehlikeli bir anlaşmazlık" olduğunu bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 07:33 GÜNCELLEME 03.05.2024 10:46 DÜNYA
İsrail bunu konuşuyor! Ordu ve Netanyahu karşı karşıya
İsrail bunu konuşuyor! Ordu ve Netanyahu karşı karşıya

Yediot Ahronot gazetesinde yayımlanan haberde, İsrail güvenlik yetkililerinin, Netanyahu'nun "Gazze'deki kazanımları" tehlikeye attığı görüşünde oldukları kaydedildi.

'TEHLİKELİ BİR ANLAŞMAZLIK'

"Esir takası, savaş sonrası süreç, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırı, Lübnan sınırında Hizbullah'la devam eden gerilim ve Gazze savaşına tahsis edilen savunma bütçesi" konularında "tehlikeli bir anlaşmazlık olduğu" aktarılan haberde, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi başta olmak üzere üst düzey güvenlik yetkilileri ile Netanyahu arasındaki anlaşmazlıkların son haftalarda arttığına işaret edildi.

Söz konusu haberde, Genelkurmay Başkanı'nın birçok kez Refah'a girme kararı aldığı ancak Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden'ın baskılarıyla kararlılık gösteremediği iddia edildi.

İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırızİsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız

Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendiNetanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi

Beyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyızBeyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyız

Kassam Tugayları'ndan Netanyahu açıklamasıKassam Tugayları'ndan Netanyahu açıklaması

Güvenlik yetkililerinin "Hamas'ı yenme ve Hizbullah'ı sınırdan uzaklaştırarak savaş durumunu sona erdirmek istedikleri" savunulan haberde, söz konusu yetkililerin Netanyahu'nun kararsızlığı nedeniyle hedeflerine ulaşamadığı kaydedildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 596 Filistinli öldürüldü, 77 bin 816 kişi yaralandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • halil yc 2 hafta önce Şikayet Et
    bunlar devlet değil terör örgütü zaten .devlet gibi de davranamıyorlar tamamiyle örgüt gibi yönetiliyorlar
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizi inşallah. azgın zalim insan şeytanları.Allah cc İsraili ve Amerika şeytanı na fırsat vermesin. kahrı perişan olursunuz inşeAllah allahumme amin.
    Cevapla
  • Www 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah'ım birbirlerine düşür. Lanetli kavmi helak eyle Bunlar varoldukca dünyada huzur olmaz,mazlumlar gülmez Rabbim Kahhar ismiyle kahreylesin inş.
    Cevapla
  • Çaldıran....1514 2 hafta önce Şikayet Et
    İçleri dışları kin dolu ; bunlar nasıl bir insan....???
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    anlayın artık ya bu ülkeden biri cacık olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR