Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez

Türkiye'nin, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olma kararına ilişkin açıklama yapan Beyaz Saray, Ankara'yla farklı görüşlere sahip olduklarını ama bu durumun ilişkileri zedelemeyeceğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 08:49 GÜNCELLEME 04.05.2024 09:59 DÜNYA
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi İletişim Danışmanı John Kirby, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına Türkiye'nin müdahil olma kararıyla ilgili, "Bu konuda farklı görüşlere sahip olduğumuz aşikâr ancak bu durum değerli bir NATO müttefiki olan Türkiye ile ilişkilerimizi zedelemez. Bu konuda olduğu gibi bazı konularda aynı fikirde olmayabiliriz ama yine de müttefikimize değer veriyoruz." diye konuştu.

Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacakBakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak

Hakan Fidan açıkladı, dünyada manşet olduHakan Fidan açıkladı, dünyada manşet oldu

ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ NEDEN ERTELENDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD ziyaretini ertelemesinin sebeplerinden birinin bu konu olup olmadığı sorusuna ise Kirby, Erdoğan'ın seyahatine ilişkin söyleyecek herhangi bir şeyi olmadığını belirtti.

Erdoğan'ın olası ABD ziyaretini ertelediği haberlerinin ardından Beyaz Saray'dan bir sözcü, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılıklı olarak uygun bir zamanda Beyaz Saray'da ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Ancak programlarımızı uyumlu hale getiremedik ve şu anda duyuracağımız bir ziyaret yok." demişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli de "Cumhurbaşkanımızın 9 Mayıs günü ABD'ye yapması planlanan ziyaret, programların uyuşmaması nedeniyle, her iki taraf için uygun olacak ileri bir tarihe ertelenmiştir. Türkiye ve ABD arasında üst düzey diyalog devam edecektir." açıklamasını yapmıştı.

KAYNAK : Voice of America (VOA) Türkçe
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • 6284 BEKA sorunudur 2 hafta önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan ve rahmetli Ecevitin beyaz saray ziyaretlerinden sonra sağlıklarının bozulduğu tesadüf veya yaşlılığın doğal bir sonucu olabilir mi bilemiyorum ama Sayın Cumhurbaşkanımızın beyaz saray ziyaretinden tedirginlik duyuyorum.
    Cevapla
  • Fatih 2 hafta önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok az bile yaptık geç bile kaldık.. yiyecek ekmeği içecek suyu bile olmayan masumların katili siyonist İsrail ve onun savunucusu büyük İsrail olan abd ve ab..
    Cevapla
  • Abdurrahman bulut 2 hafta önce Şikayet Et
    İsterse etkilesin hiç bi şey farketmez coni
    Cevapla
  • vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Elbette görüşlerimiz farklı siz zalimden, teröristten yana, biz ise mazlumdan, garibandan yanayız. Bunu açıkça söylesene zındık....
    Cevapla
  • Erkan 2 hafta önce Şikayet Et
    Çokta trink etkileşim ne olacak artistler siz bize artistlik yapabilecek adamlarmisiniz elhamdülillah bu saatten sonra sizin gibi itlere ihtiyacımız yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR