Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama: Son derece önemli

Hamas, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararının Filistin halkı için son derece önemli olduğunu ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 13:10 GÜNCELLEME 03.05.2024 13:10 DÜNYA
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama: Son derece önemli

Hamas, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararının Filistin halkı için son derece önemli olduğunu ifade etti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin İsrail ile ticareti kesme ve Güney Afrika'nın UAD'de İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olma kararlarına yer verildi.

Açıklamada, Türkiye'nin aldığı kararların "korkunç bir soykırıma maruz kalan Filistin halkı için" son derece önemli olduğu belirtildi.

Ticaret Bakanlığı, devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçildiğini, İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemlerinin tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğunu duyurmuştu.

TÜRKİYE MÜDAHİL OLMA KARARINI AÇIKLAMIŞTI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 1 Mayıs'ta Türkiye'nin İsrail aleyhinde UAD'de açılan soykırım davasına müdahil olma kararını açıklamıştı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 596 Filistinli öldürüldü, 77 bin 816 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Zeki coşkun 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok şükür geç bile kaldık Allah cc Mücahid Filistin halkına yardım eylesin inşallah
    Cevapla
  • Metin 2 hafta önce Şikayet Et
    Binlerce bebek çocuk ve masum insan katledildi ve sakat bırakıldı ve yerinden yurdundan edildi Bunun hesabını kim verecek Bunun hesabını kim verecek.???
    Cevapla
  • Bumin 2 hafta önce Şikayet Et
    hamas açıklama yapma zararı karşıla
    Cevapla
  • Cenk 2 hafta önce Şikayet Et
    İlk gün kesilmeliydi
    Cevapla
  • Muratcan 2 hafta önce Şikayet Et
    zararın neresinden dönülse kardır. zararda ısrar edenler iğneyi kendisine batırsın
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail'e saldıralim sonucu ne olursa olsun
    Cevapla
  • Abd 2 hafta önce Şikayet Et
    Birgün mutlaka olacak, lakin şimdi değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR