Rusya: Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme konusundaki açıklamaları tehlikeli

Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme ihtimallerinin bulunduğunu yinelemesine ilişkin, bu açıklamaların tehlikeli olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 13:30 GÜNCELLEME 03.05.2024 13:31 DÜNYA
Rusya: Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme konusundaki açıklamaları tehlikeli
Rusya: Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme konusundaki açıklamaları tehlikeli

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme ihtimallerinin bulunduğunu yinelemesine ilişkin, bu açıklamaların tehlikeli olduğunu söyledi.

Peskov, başkent Moskova'da güncel konularla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Macron'un, Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme ihtimalinin bulunduğunu yinelemesiyle ilgili soru üzerine Peskov, şunları dile getirdi:

"FRANSA ÇOK TEHLİKELİ BİR EĞİLİMİN İÇİNDE"

"Bu açıklama çok önemli ve tehlikeli. Fransız Cumhurbaşkanı tarafından temsil edilen Fransa, Ukrayna'daki meseleye doğrudan sahada müdahil olma ihtimali konusunda açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bu, çok tehlikeli bir eğilim. Bunu yakından takip ediyoruz. Tüm hedeflerimize ulaşana kadar (Ukrayna'da) özel askeri operasyonu sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz."

Sözcü Peskov, Rus askerlerinin Batı Afrika'da bulunan Nijer'deki ABD'ye ait üsse konuşlandığı yönündeki haberlere işaret ederek, "Afrika'nın çeşitli devletleriyle savunma dahil her alanda ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Bu devletler ve biz, bu konuda ilgiliyiz. Afrika devletleriyle ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    makron fransanın değil ingilizin yardakçısıdır.
    Cevapla
  • Maydanoz 2 hafta önce Şikayet Et
    bu macron denen çapsız varlık akıl sahibi mi
    Cevapla
  • Kemalettin 2 hafta önce Şikayet Et
    En son gecen sene sonu Napoleon filmi cıktıgından beri Macron aslan kesildi Napoleonun kis yuzunden yarım bıraktıgını tamamlamak istiyor
    Cevapla
  • Cafer 2 hafta önce Şikayet Et
    Orsası Afrika'mı Macron atıyor gönderemez.
    Cevapla
  • Selim 2 hafta önce Şikayet Et
    Makaron sonunda atomu ukraynadan önce yiyecek anlaşılan.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR