İsrail, Türkiye'yi OECD'ye şikayet etti

Türkiye'nin, ticareti durdurma kararına isyan eden İsrail, Türk ekonomisini zarara uğratmanın peşinde. Dışişleri bünyesinde "Türkiye Komitesi" kurup Ankara'yı OECD'ye şikayet ettiler. İsrailli Bakanlar, Erdoğan'ı diktatörlükle de itham etti

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 16:38 GÜNCELLEME 04.05.2024 09:55 DÜNYA
İsrail, Türkiye'yi OECD'ye şikayet etti
İsrail, Türkiye'yi OECD'ye şikayet etti

Ticaret Bakanlığı, İsrail ile tüm ticaretin durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri durdurulmuştur." ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL'DEN KARŞI HAMLE

Türkiye'nin İsrail'e karşı aldığı bu kararın ardından, Tel Aviv yönetimi harekete geçti.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberinde, "Dışişleri Bakanı Katz, Bakanlığın Genel Müdürü'ne "Türk Komitesi" kurulması talimatını verdi. Bugün, Türk ekonomisine zarar vereceği düşünülen çok sayıda önemli ve uygulanabilir kararın alınmasının beklendiği bir toplantı/tartışma yapılacak." denildi.

TÜRKİYE'Yİ OECD'YE ŞİKAYET ETTİLER

İsrail Ekonomi Bakanı Nir Barkat da İsrail ile ticareti durdurma kararı nedeniyle, Ankara'yı, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Mathias Cormann'a şikayet etti.

Barkat, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Kısa bir süre önce, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Matthias Korman'la görüştüm. Ülkeler arasındaki deniz ticaretini tek taraflı olarak durdurma kararı nedeniyle Türkiye'ye karşı Korman'a şikayette bulundum. Erdoğan, deniz ticareti yasalarını açıkça ihlal eden ve küresel arzın sürekliliğini sekteye uğratan bir kararla, tüm Avrupa'ya zarar veren Yahudi karşıtı bir diktatördür. Ülkeler arasındaki deniz ticaretinin durması, esas olarak, Türkiye'deki fabrikalarından İsrail'e mal gönderemeyecek olan Avrupalı ​​şirketleri etkiliyor. Erdoğan'ın, tüm Avrupa ekonomisine zarar veren kararı nedeniyle, OECD'nin Türkiye'ye karşı harekete geçmesini bekliyoruz. Avrupa, diktatör Erdoğan'a sınırlama getirmeli." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A "DİKTATÖR" DEDİLER

İsrail Dışileri Bakanı Israel Katz, Türkiye'nin kararı sonrası dün akşam X'teki paylaşımında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "diktatör" diyerek, "İsrail'in ithalat ve ihracatına yönelik limanları bloke ederek anlaşmaları çiğniyor. Ancak Türk halkının ve iş adamlarının çıkarlarını hiçe sayan, uluslararası ticaret anlaşmalarını hiçe sayan bir diktatör böyle davranır." dedi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 125 TÜMÜ
  • Ali 1 hafta önce Şikayet Et
    Maddi çıkarlar önemli değil Din kavramı bile önemli değil Bebekleri öldüren bir ülke ile abad olacak istek olmayalım daha iyi
    Cevapla
  • F.S.M 1 hafta önce Şikayet Et
    Biz Türkler Allah'ın askerlerimiz. Her türlü giderimiz var
    Cevapla
  • Göktürk Orhan bey 1 hafta önce Şikayet Et
    Hitler'in akrabaları oldunuz Yahudi ırkı ne çabuk unuttunuz size yapılan soykırımı şimdi siz soykırım aynısını Filistinliler e yapıyorsunuz
    Cevapla
  • Tahsin 1 hafta önce Şikayet Et
    Geç Bile kaldık İsrail ile ticareti tüm İslam birliğinin kesmesi gerekir işte o zaman sonuç alınır
    Cevapla
  • Beko 1 hafta önce Şikayet Et
    Belliki çok canları yanmış. Ey kendine müslüman diyen diğer ülkeler neredesiniz taş kafalılar. Topunuz bir Reis etmezsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR