İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var

İsrailli Maliye Bakanı Smotrich yaptığı açıklamada Hamas ile yürütülen müzakerelerde Türkiye'den de katılım olduğunu iddia ederek "ulusal aşağılanma" yaşıyoruz dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 18:05 GÜNCELLEME 03.05.2024 18:05 DÜNYA
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var

İsrailli Maliye Bakanı Smotrich yaptığı açıklamada Hamas ile yürütülen müzakerelerde Türkiye'den de katılım olduğunu iddia etti.

Maliye Bakanı, "İsrail'in Yahudi düşmanı düşmanı Erdoğan'ın temsilcilerinin" rehinelerin serbest bırakılması için müzakerelere katıldığına dair güvenilir bilgi aldığını iddia ederek, Netanyahu'yu "Teslim olmaya ve yenilgiye yönelmekle" suçladı. 

"TÜRKİYE'NİN KATILMASI BİZİM İÇİN ULUSAL AŞAĞILANMA"

Smotrich, Netanyahu'nun bu şekilde "gevşekliği ve ulusal aşağılamayı durdurmasını" talep ederek, "Masanın etrafında ABD, Mısır, Katar, Türkiye ve İsrail oturuyor. Erdoğan bir yandan antisemitizmi ve korkunç İsrail nefretini yayıyor, Lahey'de İsrail aleyhine açılan davaya katılıyor ve İsrail ile ekonomik bağları durduruyor, diğer yandan müzakere ortağı olarak oturuyor." ifadelerini kullandı.

Maliye bakanına göre, şu ana kadar hiçbir yerde bildirilmeyen Türk temsilcilerinin varlığı da kabine üyelerinden gizlendi. İsrail gazetesi ynet görüşmelerin bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile birlikte yapıldığı iddiasına yer verdi. 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 108 TÜMÜ
  • Adige 1 hafta önce Şikayet Et
    Ulan sizler zaten Allah'ın lanetlemiş olduğu bir milletsiniz. Zoruna gide gide aşağılanmak mı gitti?
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    aşağılık bir ülkesiniz
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    zaten aşşağılık varlıklarsınız
    Cevapla
  • Ne diyon birader 1 hafta önce Şikayet Et
    Lan itrail, bir gün hesap günü gelecek, sana acıyan bile seninle gidecek.
    Cevapla
  • esas 1 hafta önce Şikayet Et
    israiloğulları nazilere söyledikleri laflardan kendilerini beri görme çabasında ama insafli yahudiler bile soykırıma uğradık biz acitasyonu ile gözyaşalrının arkasına sığınmayın kandırmayın diyor. Sizin rezilliğinizi kendi dindaşlarınız söylüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR