Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması

Beyaz Saray, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhine açılan "soykırım" davasına müdahil olması konusunda farklı düşündüklerini ancak bu durumun ikili ilişkileri etkilemeyeceğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 20:24 GÜNCELLEME 04.05.2024 15:03 DÜNYA
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması

Son dakika ABD haberleri: Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla düzenlediği basın brifinginde Uluslararası Adalet Divanı'ndaki (UAD) İsrail'e yönelik soykırım davasına ilişkin gündemi değerlendirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby

'BU DURUM DEĞERLİ BİR NATO MÜTTEFİKİMİZ OLAN TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ ZEDELEMEZ'

Kirby, ABD'nin UAD'de devam eden İsrail davası konusundaki tutumunun net olduğunu ve Ankara'nın kararıyla ilgili yorumun Türkiye'ye ait olduğunu belirtti.

"Bu konuyu farklı değerlendiriyoruz. Bu, aşikar ancak bu durum değerli bir NATO müttefikimiz olan Türkiye ile ilişkilerimizi zedelemez." diyen Kirby, bazen müttefiklerle bazı konularda farklı düşünmelerinin normal olduğunu belirtti.

Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ABD'YE GİDECEK Mİ?

Kirby, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yönelik bir ziyaretine ilişkin önünde bir şey olmadığını da sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 1 Mayıs'ta Türkiye'nin İsrail aleyhinde UAD'de açılan soykırım davasına müdahil olma kararını açıklamıştı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 596 Filistinli öldürüldü, 77 bin 816 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 69 TÜMÜ
  • ibi97dgma 1 hafta önce Şikayet Et
    sevgili halkim rusya abd ye zor saldirir cunku rusya uzay ucak sanayi teknoloji beyin gucu transferi vardir abd ile
    Cevapla
  • Ahmet Salih 1 hafta önce Şikayet Et
    Amerikaylada ticareti kesmek lazım.
    Cevapla
  • Akademiks 1 hafta önce Şikayet Et
    Böyle bişey mümkün değil. Olsa Türkiye daha fazla zarar görür. Amerika en büyük düşmanı Rusya ile ya da tersi Rusya ABD ile düşman diye ticaret yapmıyor mu? Aksine en büyük ticareti onlarla yapıyorlar. Gerçekçi olmak lazım.
    Cevapla
  • işçi 1 hafta önce Şikayet Et
    eğerki şu anda rusya ile ukrayna savaşmıyor olsaydı böyle konuşmazdı ,şu an eli mahkum Türkiyeye, bir yandan rusya bir yandan iran, türkiye ile şu aralar zaten istesede arayı bozamaz,şu anda normalde israilin hakkı savaştır ,sadece ekonomik baskı nedirki ?amerika basar 50-100 mılyar dolar daha yollar küçük enişteye sorunu çözer,israili kurtaran nüklear silahları Rabbim bizede nasip etsin
    Cevapla
  • Mümin 1 hafta önce Şikayet Et
    Küfür kavmiyle yakınlık olmaz olmamalı onların şeytan tuzağı ile yaklaştığını biliniz saniyeleri yalan ...
    Cevapla
  • memo 1 hafta önce Şikayet Et
    erbakan a küfredip, hain diyenler, gerçek haini, ve zinayı meşru yapanı iyi tanıyın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR