Uzmanlardan 11 yaş uyarısı: Cep telefonu vermeyin!

Fransız uzmanlar 3 yaşından küçük çocuklar için ekran süresinin, gençler için ise sosyal medyanın azaltılmasını önerdi. Raporda 'ekranların hem dolaylı hem de doğrudan olumsuz etkileri konusunda çok net bir fikir birliği' olduğu belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 23:56 GÜNCELLEME 04.05.2024 00:15 DÜNYA
Uzmanlardan 11 yaş uyarısı: Cep telefonu vermeyin!
Uzmanlardan 11 yaş uyarısı: Cep telefonu vermeyin!

Fransa'da bir uzman heyetine göre, üç yaşından küçük çocuklar ekran başında hiç vakit geçirmemeli ve altı yaşına kadar bu süre güçlü bir şekilde sınırlandırılmalı.

Heyet, ayrıca 11 yaşın altındaki çocuklara cep telefonu verilmemesi ve 13 yaşın altındaki hiç kimsenin internet erişimi olan bir telefona sahip olmaması gerektiğini söyledi.

Ayrıca sosyal medya kullanımının 15 yaşın altındakiler için yasaklanması ve bu yaşın üstündekilerin sadece etik platformlara erişebilmesi gerektiği bildirildi.  

Dünya Sağlık Örgütü de ekran süresinin iki yaşına kadar tavsiye edilmediğini; iki yaş ve üstü için bir saatten fazla olmaması gerektiğini belirtiyor. 

"SONSUZ KAYDIRMA VE OTOMATİK VİDEO BAŞLATMA" ELEŞTİRİSİ 

Raporda ayrıca teknoloji şirketlerinin “sonsuz kaydırma ve otomatik video başlatma” gibi uygulamaları da eleştirildi.

Uzmanlar, sosyal medyanın depresyon ve anksiyete için bir “risk faktörü” olabileceğini ve çocukların pornografik ve şiddet içeren içeriklere “endişe verici” düzeyde maruz kaldıklarını tespit ettiklerini kaydetti. 

Raporda ayrıca “ekranların hem dolaylı hem de doğrudan olumsuz etkileri konusunda çok net bir fikir birliği” olduğu belirtildi.

Araştırmada, ekran başında geçirilen zamanın “çocukların sağlığı, gelişimi, toplumun geleceği açısından sonuçlar doğurduğu” ifade edildi. 

Macron'un Rönesans partisi üyeleri geçen yıl çocuklarla çalışan kişilerin ekran başında geçirdikleri süre konusunda daha fazla eğitim almalarını ve kreş ve ilkokullarda ekran kullanımının daha fazla düzenlenmesini öngören bir yasa tasarısı sunmuştu.

KAYNAK : Euronews
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Hans 1 hafta önce Şikayet Et
    Brawo bende 30 yaşa kadar yasak koyuyom ama dinleyen yok eeee ozaman sürünmeye devamke, boşanmalar, yalanlar,dolanlar...
    Cevapla
  • ders 1 hafta önce Şikayet Et
    okuldan ödevi whatsapptan atıyor öğretmen hooop telefon çocuğun elinde. Bu kadar aymazlık olmaz, önemli bir veli bilgilendirme olmadan cep telefonu kullanılmamalı ancak öğretmenlerin kolayına geliyor. Öğrencinin bile okuldaki ödevden haberi yok eve geliyor annesinin telefona mesaj şuuu şu dersten ödevin varmış al telefondan bak ta yap!
    Cevapla
  • Aile bağları 2 hafta önce Şikayet Et
    Çocuklar her türlü ahlaksız videoya ulaşabiliyor artık. Akrabalık ilişkileri de bozuldu. Çocuklar akrabalık ilişkileri bozulduğu için hiç kimseden utanmıyor. Ne büyük ana ne büyük baba ne dayı ne teyze ne hala ne amca kaldı. Herkes yalnız mutsuz. Yıllarca akrabalardan uzak yaşamak için uğraştık ve birbirimizden koptuk. Şimdi utanmayı da unuttuk ve sonuç bu...
    Cevapla
  • vdg 2 hafta önce Şikayet Et
    verme sonra mahkeme elinde alir niye vermedin cocuklara eziyet diye yuva okul da zaten veriyorlar yada orda bakiyor benzeri seye cocuklar
    Cevapla
  • ANALİST NECMİ 2 hafta önce Şikayet Et
    Solcular özgürlük diye bağırır, ,☺️yaptırmazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR