Üniversitelerdeki Filistin’e destek gösterileri Küba’ya sıçradı

ABD’deki Columbia Üniversitesi'nde başlayan ve kısa sürede dünyanın pek çok üniversitesine yayılarak devam eden üniversitelerdeki Filistin’e destek gösterileri Küba’ya sıçradı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2024 14:46 GÜNCELLEME 04.05.2024 14:46 DÜNYA
Üniversitelerdeki Filistin’e destek gösterileri Küba’ya sıçradı
Üniversitelerdeki Filistin’e destek gösterileri Küba’ya sıçradı

ABD'deki Columbia Üniversitesi'nde başlayan Filistin’e destek eylemleri dünyanın pek çok noktasına yayılıyor. Avusturalya, Fransa, İngiltere ve Meksika’da çığ gibi büyüyen üniversitelerdeki Filistin’e destek gösterileri bu kez Küba’ya sıçradı.

Küba’daki öğrenciler başkent Havana’da bulunan Havana Üniversitesi’nde Filistin’e destek için toplandı. İsrail karşıtı slogan atan öğrenciler, Filistin’deki zulmün son bulmasını istedi. Gazze’de ateşkese varılması çağrısında bulunan yüzlerce öğrenci, ABD'deki üniversitelerde öğrenci ve profesörlere yönelik polis baskısını da eleştirdi. Eyleme katılan Havana Üniversitesi Öğrenci Federasyonu Başkanı Jose Alberto Almeida, “Bugün Gazze'de yaşanan soykırım, çocukların, gençlerin, yaşlıların ölmeye devam ettiğini bilerek bir güne daha uyanmanın affedilemez olduğunu düşünüyoruz” dedi.

KAYNAK : İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR