Hindistan ilk yerli İHA'sını tanıttı: Tombulluğuyla dikkati çekti

Hindistan'ın ilk yerli bombardıman İHA'sı tanıtıldı. "Flying Wedge Defence 200B" isimli İHA, tombul yapısıyla dikkati çekerken, söz konusu bombardıman İHA'nın 100 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olduğu ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2024 16:30 GÜNCELLEME 04.05.2024 16:39 DÜNYA
Hindistan ilk yerli İHA'sını tanıttı: Tombulluğuyla dikkati çekti
Hindistan ilk yerli İHA'sını tanıttı: Tombulluğuyla dikkati çekti

Hindistan merkezli Flying Wedge Defence and Aerospace Technologies, yerli askeri sınıf bombardıman İHA'sı Flying Wedge Defence 200B'yi (FWD-200B) tanıttı.

2022 yılında Suhas Tejaskanda tarafından kurulan şirket, Hindistan'ın yüksek maliyetli bombardıman İHA'sı ithalatına bağımlılığını azaltmayı, Make in India girişimini desteklemeyi ve ulusal güvenliği arttırırken Hindistan'ı küresel bir İHA üretim ve teknoloji merkezi olarak konumlandırmayı hedefliyor.

Flying Wedge Defence and Aerospace Technologies Kurucusu Suhas Tejaskanda, "15 yılı aşkın bir süredir Hindistan'ın insansız savaş uçağı arayışı, önemli yatırımlara ve DRDO'nun Tapas ve Rustom gibi projelerle tekrarlanan girişimlerinin başarısız olmasına rağmen uzak bir hayal olarak kaldı. Bugün, FWD-200B'nin lansmanıyla Hindistan sadece bu hayalini gerçekleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda gelişmiş savaş uçağı kabiliyetlerine sahip ülkeler ligine katılıyor. ABD, Predator'u 250 milyon gibi şaşırtıcı bir maliyete sahipken, en son teknolojiyle inşa edilen ve Hindistan'da üretilen yerli FWD-200B'miz maliyeti sadece 25 milyona düşürüyor. Bu sadece kendimize güvenme konusundaki kararlılığımızı göstermekle kalmıyor, aynı zamanda Hindistan'ı uygun maliyetli savunma çözümlerinde lider olarak konumlandırıyor." dedi.

FWD-200B'nin üretim tesisi Electronic City'de 1.5 dönümlük bir arazi üzerinde 12 bin metrekarelik bir birim olacak.

Bombardıman İHA 100 kg faydalı yük kapasitesine sahip. FWD-200B maksimum 498 kg kalkış ağırlığına sahip ve 200 km'lik bir yer kontrol istasyonu (GCS) menzili var. Azami 200 kts/370 kmph hıza sahipken, 12-20 saatlik havada kalma süresine kapasitesine sahip.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Oktay kahraman 1 hafta önce Şikayet Et
    Bizim ilkokul performans ödevi gibi bişey bu çok komik
    Cevapla
  • Yunus 1 hafta önce Şikayet Et
    Abi hangarda beklemekten kilo almış ,bunun kendisine faydası yok faydalik yük ne yapsın bunu
    Cevapla
  • Bulut 1 hafta önce Şikayet Et
    Göreve başlamadan kilo almış
    Cevapla
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Amerikan askeri kargo uçağını 1/10 oranda küçültüp insansız hava aracı yapmak mı? Hinduların beyni gerçekten farklı çalışıyor
    Cevapla
  • Efsane58 1 hafta önce Şikayet Et
    Bombardıman derken 100 kg yük taşıyormuş nasıl bombardıman oluyor ki el bombası atsa kendini patlatır bu ucacağınıda sanmıyorum bunun hahahahhah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR