İsrailli yetkili: Anlaşma sağlansa da Gazze’ye saldırılar sürecek

İsrailli bir yetkili, Hamas ile esir takası mutabakatı için yürütülen dolaylı müzakerelerde anlaşma sağlansa da Gazze’deki saldırılarını sonlandırmayacaklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2024 17:30 GÜNCELLEME 04.05.2024 17:30 DÜNYA
İsrailli yetkili: Anlaşma sağlansa da Gazze’ye saldırılar sürecek
İsrailli yetkili: Anlaşma sağlansa da Gazze’ye saldırılar sürecek

 İsrailli bir yetkili, Hamas ile esir takası mutabakatı için yürütülen dolaylı müzakerelerde anlaşma sağlansa da Gazze’deki saldırılarını sonlandırmayacaklarını belirtti.

İsrail ve Hamas arasındaki dolaylı esir takası görüşmeleri hakkında bilgi sahibi bir İsrailli yetkili, konuya ilişkin Times Of Israel gazetesine açıklamada bulundu.

İsrailli yetkili, Tel Aviv yönetiminin esir takası anlaşmasının bir parçası olarak hiçbir şekilde Gazze’deki saldırıları sonlandırmayı kabul etmeyeceğini söyledi.

"REFAH'A KARA SALDIRISI OLACAK"

İsrailli yetkili ayrıca, ülkesinin esir takasının bir parçası olarak geçici süreliğine saldırılara ara verse de vermese de Refah’a kara saldırısı gerçekleştireceğini belirtti.

The Wall Street Journal, adı açıklanmayan Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberinde, İsrail'in Hamas'a esir takası mutabakatı için bir hafta süre verdiği, anlaşma olmaması halinde Refah'a kara saldırısı başlatacağı iddia edilmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 30 Nisan'da yaptığı açıklamada, esir takası mutabakatı olsa da olmasa da Refah'a saldıracaklarını söylemişti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 654 Filistinli öldürüldü, 77 bin 908 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Türkiye Yüzyılı* 1 hafta önce Şikayet Et
    Israilin vahşetine dur diyecek bir babayiğit ülke yokmu? Bre Mahmut Abbas güvendiğin kominist çin bile zulme ortak olmuş.Kominist rejimi çöktürtende siyonistler olmasına rağmen çinliler bile israilden korkuyor.
    Cevapla
  • Xyzxyzz 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir gün sizi de aynısını yaparlarsa o zaman anlarsınız. Ettiğini görmeden ölen var mı dünyada. Allah'ım bir çukur ver de bu İsrailliler yerin dibine girsin. Bir daha da çıkmasın.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail,Yahudileri dünya gözünde iyice topun ağzına getiriyor,sonuç yahudiler adına felaket olacak.Siyonistler mi?Hiç bir yahudi siyonistlerin umurunda değil.Yeterki siyonizmin amacına ulaşsın.Ancak böyle giderse bu amacı yaşatacak yahudi kalmayacak .
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR