İsrail medyasında Türk ambargosu analizi: Bizi çok zor günler bekliyor

İsrailli gazete Calcalist ise Türkiye'nin yaptırımlarına dair bir analiz yayınladı. Söz konusu analizde "Sanayi için temel hammaddeler gelmeyecek ve emtia fiyatları önümüzdeki günlerde artacak" ifadesi kullanıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2024 13:38 GÜNCELLEME 05.05.2024 15:32 DÜNYA
İsrail medyasında Türk ambargosu analizi: Bizi çok zor günler bekliyor
İsrail medyasında Türk ambargosu analizi: Bizi çok zor günler bekliyor

Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz günlerde İsrail'le ticaretin tamamen durdurulduğunu duyurmuştu.

Ticaret Bakanlığı İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğunu belirterek “İsrail Hükümeti Gazze’ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacaktır.” açıklamasını yaptı.

HER ALANDA HİSSEDİLECEK

İsrailli gazete Calcalist ise Türkiye'nin yaptırımlarına dair bir analiz yayınladı.

Türk boykotu ekonomiye indirilen darbeler ve cebe yansımaları" başlığını taşıyan haberde "Daire fiyatlarında beklenen artıştan, araba fiyatlarındaki artışa, gıda ve tüketim ürünleri fiyatlarındaki artışa kadar, derin hasar yakında hissedilecek"  ifadelerine yer verildi.

TEL AVİV'İ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Söz konusu analizde "Sanayi için temel hammaddeler gelmeyecek ve emtia fiyatları önümüzdeki günlerde artacak" ifadesi kullanıldı. Gazete ayrıca gıda fiyatlarının da Türkiye'nin yaptırımlarımdan etkileneceğini duyurdu. Calcalist, ambargo sonrası gereken ürünlerin üretiminin 'bir tuşla' gerçekleşmeyeceğini dolayısıyla ekonomik olarak Tel Aviv'i zor günlerin beklediğini yazdı ve "Üretim hatlarının kurulması, işçilerin işe alınması ve eğitilmesi konusunda önemli yatırımlar yapılması uzun sürecek" dedi.

Haberde ayrıca "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e uyguladığı mal ambargosu, ithalata dayalı bir ortama uyum sağlamak zorunda kaldığı uzun yıllardan sonra İsrail endüstrisini özellikle zayıflatıyor." ifadelerine yer verildi.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 54 TÜMÜ
  • Nahit sazoglu 1 hafta önce Şikayet Et
    Gizli dünya devleti BM NATO IMf dünya Bankası UNESCO İsrail'e çalışmaktadır rockfeller Rothschildler Yahudilerin lobisi siyonizmdir kökleri dışarda olan zararlı yapilar lions rotary kulüpleri mason locaları acilen İçişleri bakanlığı tarafından kapatilmali siyon protokolleri devam ediyor
    Cevapla
  • ACIMASIZ 1 hafta önce Şikayet Et
    Vijdanı olan diğer ülkelerde ambargo uygulasın aç fareler gibi kalsınlar dünyayı takmamanın bedelini ödetsinler bu yaratıklara...
    Cevapla
  • Uludağlı 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu örnek davranıştan sonra İnsanlıktan nasiplenmemiş bu yahudi yaratıklarıyla tüm dünya ilişkisini kesmeli...
    Cevapla
  • Kaka 1 hafta önce Şikayet Et
    Zulüm yapanlar, soykırım yapan siyon ve israiil yok olsun
    Cevapla
  • Başkan 1 hafta önce Şikayet Et
    Manavgat’tan giden içmesuyunu kesmek gerekir.En etkili ambargo bu olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR