İsrailli aşırı sağcı bakan Strock: ABD, İsrail'in dostu sıfatını hak etmiyor

Orit Strock, Amerika Birleşik Devletleri'nin İsrail'in dostu sıfatını taşımayı hak etmediğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2024 13:41 GÜNCELLEME 05.05.2024 13:41 DÜNYA
İsrailli aşırı sağcı bakan Strock: ABD, İsrail'in dostu sıfatını hak etmiyor
İsrailli aşırı sağcı bakan Strock: ABD, İsrail'in dostu sıfatını hak etmiyor

 İsrail'de işgal altındaki topraklardaki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinden sorumlu Ulusal Misyonlar Bakanı aşırı sağcı Orit Strock, Amerika Birleşik Devletleri'nin İsrail'in dostu sıfatını taşımayı hak etmediğini söyledi.

Maariv gazetesine bağlı Kuzey 104.5 FM kanalına konuşan Dini Siyonizm Partisi'nden olan Bakan Strock, "İsrail, ABD bayrağındaki yıldızlardan biri değil" dedi.

"ABD, İsrail'in dostu sıfatını taşımayı hak etmiyor" diyen Strock, Washington yönetimini yapması gereken sorumlulukların en azını dahi yerine getirmemekle suçladı.

Strock, İsrail ile Hamas arasında dolaylı olarak devam eden esir takası ve ateşkes müzakerelerine ilişkin, ABD'nin savaşın bitmesi konusunda Tel Aviv adına vaatlerde bulunduğunu kaydetti.

İsrailli aşırı sağcı Bakan Orit Strock'in, geçen hafta İsrail ordu radyosuna "20-30 kişiyi (İsrailli esirler) kurtarmak için askerlerin emeklerini çöpe atan hükümetin var olma hakkının olmadığı" yönünde yaptığı açıklama ülkede tepkilere yol açmış

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • GERÇEK AKINCI 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahudilerin; Yaptıkları Zulümleri Sebebiyle, Kendilerine (Daha Önce) Helâl Kılınan Temiz Şeyleri Onlara Haram Kıldık. Ve Birçok Kimseleri Allah Yolundan Çevirmelerinden Dolayı. Yasak Edildiği Halde Fâiz Almalarından ve Haksız Sebeplerle İnsanların Mallarını Yemelerinden Ötürü. İçlerinde Küfür Üzere Kalanlara Elem Verici Bir Azap Hazırladık.” (Nisâ: 160-161)
    Cevapla
  • Siirt' li Ghazi. 1 hafta önce Şikayet Et
    Ha şunu bileydin lanet kadın. İsrail kavmi bu dünyaya savaş fesat felaket çıkarsınlar diye özel olarak gönderilmiştir. Allah Şeytana yardımcı olsunlar diye görevlendirmiştir bu kavmi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR