Suudi Arabistan'dan Refah uyarısı!

Suudi Arabistan, Mısır sınırındaki Refah'a olası bir saldırının sonuçları konusunda uyararak uluslararası topluma Filistin halkına yönelik soykırımı durdurma çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2024 23:40 GÜNCELLEME 07.05.2024 01:14 DÜNYA
Suudi Arabistan'dan Refah uyarısı!
Suudi Arabistan'dan Refah uyarısı!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin tüm bölgelerine girmek ve halkını "bilinmeze" doğru sürüklemek için yürüttüğü sistematik ve kanlı saldırı kapsamında Refah kentinin hedef alınmak istendiği kaydedildi.

Savaşın neden olduğu büyük yıkım nedeniyle güvenli hiçbir yerin kalmadığı Gazze'de Refah'a saldırı düzenlenmesinin doğuracağı sonuçlar konusunda uyarı yapıldı.

Açıklamada, İsrail'in, Gazze'deki katliamlarının durması için alınan uluslararası kararları hiçe sayarak insani krizin daha da kötüleşmesine ve uluslararası barış çabalarının baltalanmasına sebebiyet vermesinin kati suretle reddedildiği dile getirildi.

Açıklamada, uluslararası topluma, İsrail'in, işgal altındaki Filistin topraklarında savunmasız sivillere karşı yürüttüğü soykırımı durdurması için derhal müdahale etme çağrısında bulunuldu.

İsrail ordusu sabah yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemişti.

İsrail Ordu Radyosunun haberine göre, Refah'ın doğusunda boşaltılması istenen bölgede yaklaşık 100 bin Filistinli ikamet ediyordu.

İsrail ordusunun Refah’a karadan da saldırı başlatacağı endişesiyle bölgenin doğusunda zorunlu göç başladı.

İsrail ordusunun tahliye edilmesini talep ettiği bölge, Gazze'ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin tedavi ve çeşitli amaçlarla yurtdışına seyahat etmek için kullandıkları tek geçiş noktası olan Mısır sınırındaki Refah sınır kapısını da içeriyor.

 

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • B.Ali 1 hafta önce Şikayet Et
    Uluslararası toplum bir şey yapacak değil. Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye birlik olup israille savaşacak ve bu işi bitirecek. Bu üç ülke birlik olsun ne amerikadan korksun ne de başkasından.
    Cevapla
  • sor 1 hafta önce Şikayet Et
    kınamaktan fazlası gerek bu kadar Arap ve Müslüman izledik ne acı bir haldeyiz.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Çok boş konüşüyorlar tüm müslümanlar tiçareti keseler israil açinde ölür birde şimdi haç yapmak doğru drğil çünkü müslümanlar zülüm altinda bençe en güzel haç kudüstür çünkü sudu arabistan değerini kaybetmiştir paralar siyonistlere gidiyor
    Cevapla
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Biz dahil herkes uluslararası topluma çağrıda bulunuyor. Kimse bu uluslararası toplum? Allah hepimizden soracak bunun hesabını. Urfalı Şehit Hasan Hoca hariç.
    Cevapla
  • cahit 1 hafta önce Şikayet Et
    Uluslar arası toplum dediğin Siyonist sandüvüçü olmuş hiç bir işlevi kalmadı siz Arap birliği ne işe yararsınız hiç bir krizi önleyemiyorsanız bölge ülkelerinin teker teker talan edilmesini seyir mi edeceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR