İsrailliler sokaklarda hükümetten ateşkes anlaşmasını imzalamasını talep etti

İsrailliler, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşmasını kabul ettiğini duyurmasının ardından Batı Kudüs'te hükümetlerinden ateşkes anlaşmasını imzalaması talebiyle protesto gösterisi düzenledi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2024 03:06 GÜNCELLEME 07.05.2024 09:27 DÜNYA
İsrailliler sokaklarda hükümetten ateşkes anlaşmasını imzalamasını talep etti
İsrailliler sokaklarda hükümetten ateşkes anlaşmasını imzalamasını talep etti

İsrailli aktivistler akşam saatlerinde, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine saldırısını protesto etmek için Batı Kudüs'teki Başbakan Binyamin Netanyahu'nun konutu yakınlarında toplandı.

İsrail polisi, Netanyahu'nun evine çıkan yolları demir bariyerler ve güvenlik araçlarıyla kapattı. İsrailli aktivistler, "Filistinlilerin de hayatları önemlidir", "Ölüm yeter, savaşı durdurun", "Refah'a saldırı=Ölü esirler" yazılı pankart, afiş ve dövizler taşıdı.

İsrailli aktivistlerin gösterileri devam ederken Hamas'ın arabuluculara ateşkesi kabul ettiği açıklaması geldi.

Göstericiler, bunun üzerine Batı Kudüs'ün Balfour Caddesi'ndeki Başbakanlık ofisi yakınlarında toplanarak, "Masada anlaşma var kabul et" şeklinde slogan atmaya başladı. İsrailli aktivistlerin gösterisine, yüzlerce kişi katıldı.

Gösteriye katılan Gazze Şeridindeki İsrailli esir Keith Siegel'in kızı Ilan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hamas'ın yayınladığı videoda babasının "kilo verdiğini ancak hayatta olduğunu" gördüğünü belirtti.

Babasının 213 gündür esir olduğunu aktaran Ilan, basit insanlar olduklarını ve dünyada barış istediklerini dile getirdi.

Ilan, "Savaşa inanmıyorum. Konuşmaya inanıyorum. Vatandaşları için iyi hayat isteyen liderlere inanıyorum. Bu bölgedeyse bunu görmediğimi hissediyorum." diye konuştu.

Siyasetle yakından ilgilenmediğini ancak 7 Ekim'deki olayların çok kötü olduğunu, bu coğrafyada artık halklar arasında bir barış sağlanması gerektiğini vurgulayan Ilan Siegel, "Ben babamın yanımda olmadığı her gün İsrail hükümetinin yeterli adımları atmadığını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Gösterilere katılan Noam Davidov da Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini, kendi hükümetlerinin de bu anlaşmaya razı olması adına baskı yapmak için gösteriye katıldığını söyledi.

İsrail hükümetindeki aşırı sağcı figürlerin ateşkese itirazları nedeniyle "karamsar" olduğunu dile getiren Davidov, İsrail hükümetinin ateşkes anlaşmasını kabul etmemesiyle daha yoğun protestolar yaşanacağını kaydetti.

Davidov, "İsrail hükümetinin yaptıklarından dolayı üzgünüz. İsrail halkı bundan daha iyi. Filistinliler burada yaşananlardan daha iyisini hak ediyor. Barış içinde yaşamak istiyoruz." dedi.

Grup, İsrail Başbakanlık ofisinin önünde gösterilerine devam ettikten sonra olaysız biçimde dağıldı.

Öte yandan İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan haberde, Hamas'ın ateşkesle ilgili açıklamasının ardından binlerce vatandaşın sokağa döküldüğü aktarıldı.

Başkent Tel Aviv'de ana caddeleri kapatan göstericilerin, Gazze'de tutulan esirlerin salıverilmesi talebinde bulunarak "hepsinin geri gelmesini istiyoruz" şeklinde sloganlar attığı aktarılan haberde, göstericiler ile polislerin karşı karşıya geldiği ifade edildi.

 

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • ismailbey 1 hafta önce Şikayet Et
    katil kasap netanyahunun derdi koltukta kalkma olduğu sürece kulakları sağır olacaktır amacı bu ama israil halkı bunu iyi görsün Kİ sokaklar kaynasın abd gördü
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    hamas elindeki katil esirleri video çekerek infaz etsin misilleme olarak. dünya genelinde bütün yahudiler hedef alınmalı nerede görülürlerse infaz edilmeli misilleme olarak.
    Cevapla
  • la zalim 1 hafta önce Şikayet Et
    Netenyahuya değil sahiplerine çağrı yapın. Kuklalar sahibinin eli olmadan bir anlam ifade etmez.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrailliler değil ! İşgalciler ! Denilmesi DOĞRUSUDUR !
    Cevapla
  • Mali 1 hafta önce Şikayet Et
    Ateşkesi yahudiler acıdıkları için değil burda sonları gelecek diye ateşkes istiyorlar başta gazelilerin ölümlerini zevkle izliyordular tabi gazede fazlasıyla askerleri geberince bide Yemenli husiler saldırınca kaldıramadılar yahudiler akılanmazlar yok olana kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR