İspanyol muhalif lider, İsrail'in Refah'a saldırılarında Avrupalı liderleri de suçladı

İsrail'in Gazze Refah bölgesine saldırısı dünyada tepkilere neden oldu. İspanya'nın parti liderleri İsrail'in saldırılarına tepkisizlik hakkında konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2024 13:20 GÜNCELLEME 07.05.2024 13:21 DÜNYA
İspanyol muhalif lider, İsrail'in Refah'a saldırılarında Avrupalı liderleri de suçladı
İspanyol muhalif lider, İsrail'in Refah'a saldırılarında Avrupalı liderleri de suçladı

İspanya'da muhalefetteki aşırı sol görüşlü Podemos partisinin lideri İone Belarra, İsrail'in Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatmasında sessiz kaldıkları için Avrupalı liderlerin "işbirlikçi" olduğunu belirtti.

Podemos partisinin lideri İone Belarra

MUHALEFET PARTİSİ LİDERİ BELARRA

Belarra, X hesabından yaptığı açıklamada, "Refah, yüz binlerce kişinin sığındığı Gazze Şeridi'nin son noktası. Kaçacak başka yer yok. İsrail gece boyunca bombaladı. Söyleyecek sözüm kalmadı. Avrupalı liderler bunun için işbirlikçi oldu. Bu acı her zaman bizimle birlikte olacak." dedi.

Avrupa Parlamenteri Manuel Pineda Marin

AVRUPA PARLEMENTERİ MARİN

Komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) partisinden Avrupa Parlamenteri Manuel Pineda Marin de X hesabından, İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamının görüntülerini ve İsrail hükümetinin bunu savunan açıklamalarını paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu siyonizmdir. Burası İsrail. Nazizm'den hiçbir farkı olmayan bu üstünlükçü düşünceyi eleştirmek, kınamak, mücadele etmek sadece bir hak değil zorunluluktur. Biz antisiyonistiz çünkü antifaşistiz, çünkü Nazizm'e karşıyız. Kendinize 'demokrat' demeniz ve bu pislikle herhangi bir şekilde anlaşmanız kabul edilemez. Kendinizi insan hakları savunucusu olarak tanımlamanız ve bu soykırımcı çeteyle silah ticaretini sürdürmeniz mümkün değil."

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez

BAŞBAKAN PEDRO SANCHEZ

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, dün akşam X hesabından yaptığı paylaşımda, "Refah'a yapılacak bir saldırı, Filistin halkının halihazırda çektiği acıları daha da artıracaktır. Daha fazla masum sivilin ölmesini önleyecek, insani yardımın girişine ve İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasına olanak sağlayacak bir ateşkesin sağlanması acildir. Uluslararası toplum bu trajedi karşısında pasif kalamaz." çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah zülmedenleri kahrı perişan eylesin yaptıkları zülümlerle insanlığın enkötü muamelesini görsünler bu zülmü görüpte sesiz kalanlarında insan olduklarını sanmıyorum
    Cevapla
  • Deniz 1 hafta önce Şikayet Et
    Müslümanım diye geçinen ülkelerin kendine Müslüman olduğunu görmüş olduk, demekki önemli olan hıristiyan veya müslüman olmak değil insan olmak herkes önce insan olmalı, insan diyorum ama başka bişey mi desem çünkü zulmedenlerde insan ozaman herkes insanlığından utansın vicdan önemli herkes önce vicdanlı olsun sonra istediği dine inansın
    Cevapla
  • Bozkurt 1 hafta önce Şikayet Et
    Musluman ulkekeri dilsiz şeytan oldular
    Cevapla
  • Sakin 1 hafta önce Şikayet Et
    Tersten düşünelim içinizdeki yahudileri İsrail'i destekliyorsa hapse atın mümkünse en azından suç sayın. şayet yabancı ise sınırdışı edin ükenizden sevgili İspanya örnek olun dünyaya.
    Cevapla
  • Vanlı 1 hafta önce Şikayet Et
    Helal İspanya onlarca Müslüman devletlerden gık yok
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR