Filistin gösterileri üç üniversiteye daha yayıldı

İngiltere, Danimarka ve Finlandiyalı üniversite öğrencileri kampüslere çadır kurup Filistin'e destek gösterisi düzenledi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2024 15:37 GÜNCELLEME 07.05.2024 15:37 DÜNYA
Filistin gösterileri üç üniversiteye daha yayıldı
Filistin gösterileri üç üniversiteye daha yayıldı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, dünya genelindeki üniversite öğrencileri Filistin'e destek gösterileri düzenliyor.

Danimarka'daki Kopenhag Üniversitesi'nde öğrenciler Sosyal Bilimler Fakültesi yerleşkesinin bahçesine yaklaşık 45 çadır kurup "İnsan Hakları?" ve "Derhal Ateşkes" yazılı pankartlar astı.

Finlandiya'da Filistin'e destek grubu tarafından ülkenin en büyük akademik kurumu olan Helsinki Üniversitesi'nin ana kampüsünün önüne çadır kampı kuruldu. Göstericiler, üniversitenin İsrail üniversiteleriyle akademik ilişkilerini kesene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Öğrenciler, üniversitenin tüm öğrenci değişim programı anlaşmalarını ve araştırma iş birliklerini feshetmesini istedi. İsrail üniversitelerinin Gazze'de yaşanan şiddet olaylarında önemli bir etkisinin olduğuna dikkat çeken göstericiler, Tel Aviv Üniversitesi ve Kudüs İbrani Üniversitesi'nin İsrail Savunma Kuvvetleri ile iş birliği yaparak Gazze'de kullanılan silah teknolojilerinin geliştirilmesinde ve askeri personelin eğitilmesinde rol aldığını ifade etti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Filistin destekçisi öğrenciler, Gazze ile dayanışmalarını göstermek amacıyla SOAS Üniversitesinin kampüsünde kamp kurdu.

KAYNAK : İHA, AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR