Katar'dan İsrail'e karşı çağrı

Katar Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah kentine yönelik operasyonunu kınayarak uluslararası eylem çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2024 10:40 GÜNCELLEME 08.05.2024 11:18 DÜNYA
Katar'dan İsrail'e karşı çağrı
Katar'dan İsrail'e karşı çağrı

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada;

“Katar Devleti, İsrail işgal güçlerinin Refah kentini hedef alan bombardımanını, karadan işgal etmesini ve vatandaşları barınma ve konut merkezlerinden uzaklaştırma tehdidini en güçlü ifadelerle kınamaktadır.

Şehrin işgalini ve soykırım suçunun işlenmesini önlemek ve uluslararası ve yerel hukuka uygun olarak sivillere tam koruma sağlamak için acil uluslararası eylem çağrısında bulunmaktadır.

Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş yüz binlerce insan için son bir sığınak haline gelen şehirden sivillerin zorla çıkarılmasının uluslararası hukukun ciddi bir ihlali anlamına geldiği ve kuşatma altındaki Şerit'te kötüleşen insani krizi ikiye katlayacağı uyarısında bulunur” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK : DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • Selim 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail cihatla temizlenir ancak Türk yapabilir ama ne zaman bunlar bu coğrafyaya uygun deyiller hiç te rahat durmuyorlar
    Cevapla
  • Depremde 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail nedir bir sivrisinek deği l ama müslüman ı'm diye yaşayan zelil olmuş bir topluluk bu Gazze yi mahvettiler Rabbim Rabbim Rabbim yardımını indir münafık kafir beraber cehenneme gireceğini haber veren Rabbim
    Cevapla
  • Kadir 1 hafta önce Şikayet Et
    Kınama, memlekette üretilen malı protesto , mal ambargosu, tüccar Müslümanlar!!! demekki malla para ile protesto olmuyor. Adamlarda paranın tiilahı var . Sadece ticari protesto aklı Müslümanı uyutmaktır. İçmediğiniz kahveler hiçbir bombayı durdurmadı. Allah akıl fikir versin hepinize. :(
    Cevapla
  • .... Zaza.... 1 hafta önce Şikayet Et
    Onların canına yağlı kurşun şart kınama ile olacak iş değil
    Cevapla
  • Besir. Nezir 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail teröristlerine yapılacak tek iyilik oradan kaldırılmalıdır. Başka bir çözüm yolu yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR