İsrail ordusu: Gazze dünyadaki en zor savaş alanlarından biri

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, 7 aydan uzun süredir saldırı altında tuttukları Gazze Şeridi'ni "dünyadaki en zor savaş alanlarından biri" şeklinde niteledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2024 15:26 GÜNCELLEME 08.05.2024 15:26 DÜNYA
İsrail ordusu: Gazze dünyadaki en zor savaş alanlarından biri
İsrail ordusu: Gazze dünyadaki en zor savaş alanlarından biri

Yediot Ahronot gazetesinin düzenlediği konferansta konuşan Hagari, "Belki de Gazze, savaş ve Hamas'ın yer altında kazdığı tüneller açısından dünyadaki en zor savaş alanlarından biridir." dedi.

'HAMAS İLE BAŞLADIK'

İsrail Ordu Sözcüsü, savaş için operasyon planına siyasi düzeyde onay verildiğine işaret ederek "Öncelikle Hamas merkezlerinin ağırlıklı olduğu Gazze'nin kuzeyi ve Han Yunus kentinden başlamayı öngördük." dedi.

'SALDIRILARIN DURMASI GARANTİ DEĞİL'

Hagari, ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine karadan saldırının Filistinli silahlı grupların saldırılarını durdurmayı garantilemeyeceğine dikkati çekti.

İsrail ordusunun Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'na saldırısına dair ise Hagari, kendilerine uygun bir yolla Refah kenti konusunda adım atacaklarını kaydetti.

'SORUMLULUK ALDIK, NELER GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ'

Hamas'ın 7 Ekim 2023'teki saldırısını hatırlatan Hagari, "Başarısızlıktan sonra dahi sorumluluk aldık ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de sorumluluk aldı. Bu sorumluluğun neler gerektirdiğinin de farkındayız." diye konuştu.

ABD-İsrail ilişkilerini de değerlendiren Hagari, ABD'nin İsrail'e geç teslim ettiği bazı silah sevkiyatlarına ilişkin basında çıkan haberlerin abartıldığını savundu.

ABD'nin İsrail'e yardımlarının benzerinin olmadığını dile getiren Hagari, "İki ülke arasındaki ortaklık da benzersizdir ve şu anda olduğu gibi anlaşmazlıklar olduğunda kapalı kapılar ardında çözülür. Bizler İsrail'in güvenlik çıkarlarından sorumluyuz ve ABD'nin çıkarlarını da önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • halooo 1 hafta önce Şikayet Et
    ne Savaşı'ndan bahsediyorsunuz.. filistide top yok tank uçak yok silah bile yok .. savaş karsilikli denk ülkeler arasında alur, sizinki zulümdür soykırım dir
    Cevapla
  • Kığılı 1 hafta önce Şikayet Et
    Savaşlar hiçbir zaman iyi olmaz dünyanın herhangi bir yerinde insanların yaşama hakkı vardır burası benim burası senin mantığınla hareket insan oğlununu sonunu getirir bu dünya herkes için yerlidir
    Cevapla
  • ye babam ye 1 hafta önce Şikayet Et
    sen daha savaş görmedin. savaş çoluk çocuk katletmeye benzemez. Silahsız insanlarla başedemiyorsunuz. Ya gerçek ordu sizi ne yapar...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR